van der Horst

Veel Belgen aan de bak bij NASCAR-test

Marc Goossens - Braxx Racing - Ford Mustang
Marc Goossens - Braxx Racing - Ford Mustang
België is goed vertegenwoordigd bij de tweedaagse testsessie die de NASCAR Whelen Euro Series deze week organiseert in het Franse Fontenay-le-Comte in de Loire-streek. Van Belgische zijde zien we onder meer Régis Gosselin, Maxim Pampel, Julien Branne, Mathieu Detry, Jimmy Adriaenssens en Niels Lagrange plaatsnemen in één van de bolides die organisator Team FJ klaarzette. Vorige week voelden, zoals we reeds berichtten, enkele andere rijders te Circuit Zolder ook reeds een NASCAR-bolide aan de tand, waaronder Tom Boonen, Kata Bozó en Pedro Bonnet.
  • Skylimit Events
Braxx Racing - Ford Mustang
Braxx Racing - Ford Mustang
Over de test van afgelopen week, die gebeurde in een wagen die Braxx Racing ter beschikking stelde, vertelde Pedro Bonnet aan Autosport.be: "NASCAR spreekt me echt aan en ik was dan ook zeer blij met de uitnodiging van Jerry (De Weerdt, Braxx-eigenaar n.v.d.r.) en Marc (Goossens n.v.d.r.). We hadden wat tegenslag met het weer, maar ik kan zeggen dat het een aangename kennismaking was met de wagen. Dit is in feite pure autosport, echt werken in de auto door het ontbreken van elektronica en het terug manueel moeten schakelen. Als je kijkt welke evolutie het kampioenschap doorgemaakt heeft op enkele jaren tijd, dan staat er nu echt een mooi concept. Eén van de pistes die ik bekijk voor volgend jaar, is een volledig seizoen in de NASCAR Whelen Euro Series."

Niels Lagrange
Niels Lagrange
Niels Lagrange was één van onze landgenoten die present tekende in Frankrijk bij de NASCAR-test. Ook bij hem niets dan lovende woorden over het concept én de wagen. "Ik heb me hard geamuseerd aan het stuur, dit is echt terug puur rijden - zonder elektronica. Het deed me wat denken aan de Legend Cars van vroeger, maar dan zonder slicks en natuurlijk krachtiger. De temperatuur van de lucht en de piste was redelijk laag, dus dat maakte het er niet eenvoudiger op, maar de aanwezigheid van enkele Europese en Amerikaanse NASCAR-rijders zorgde er voor dat ik tussen de drie sessies die ik afwerkte toch kon evolueren. Volgend jaar zou ik graag enkele wedstrijden afwerken, maar omdat enkele meetings samenvallen met het schema uit de Lamborghini Super Trofeo, kan ik zeker niet het ganse kampioenschap betwisten. Op mijn verlanglijstje staan dus een aantal losse optredens."

Foto's: Marnik Mouchaers & Ronald Janssens



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Nascar Whelen Euro Series op donderdag 30 november 2017.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons