van der Horst

Veelbelovende start van het seizoen voor Amaury Cordeel

Amaury Cordeel
Amaury Cordeel
In Bahrein ging verleden week het FIA Formula 2 seizoen van start met een driedaagse testsessie. Voor het eerst sinds Stoffel Vandoorne doet er dit jaar een Belg mee, Amaury Cordeel zal het kampioenschap betwisten met een bolide van Van Amersfoort Racing. Onze landgenoot kan al zeker terugkeren uit Bahrein met een goed gevoel, niettegenstaande een moeilijke eerste dag vond hij al snel zijn draai in de bolide en wist daarna een veelbelovende twaalfde chrono algemeen neer te zetten.
Met de overstap naar de formule 2 na slechts één jaar in de formule 3 koos Amaury Cordeel niet voor de gemakkelijkste weg. Temeer daar zijn team, Van Amersfoort Racing debuteert in de serie. Maar een testsessie vorig jaar met Van Amersfoort Racing voelde voor beide partijen positief aan en gaf Cordeel vertrouwen waarop hij besloot om dan ook de stap te wagen en uit te komen in de klasse net onder de formule 1.

Amaury Cordeel - Van Amersfoort Racing
Amaury Cordeel - Van Amersfoort Racing
Van Amersfoort Racing engageerde daarnaast de ervaren Brit Jake Hughes als tweede rijder, iemand die zowel het team als Cordeel kan laten profiteren van zijn kennis van de klasse. In Bahrein stonden er vorige week drie testdagen gepland. De eerste testdag verliep moeilijk, zowel team als rijder moesten zich aanpassen. Cordeel reed in de morgen de negentiende tijd (1:46.579) en in de namiddag reed hij slechts dertien ronden en alhoewel hij zijn chrono verbeterde (1:45.644) zakte hij weg naar de eenentwintigste plaats.

De tweede dag begon niet goed, in de morgen kende de wagen een bekabelingsprobleem waardoor Cordeel tot tweemaal toe stil viel op de piste. Het team had bijna de hele voormiddag nodig om het euvel te vinden en op te lossen. In de namiddag startte hij de sessie met harde banden een belangrijke test met het vooruitzicht op de races. Voor het laatste uur liet hij kwalificatiebanden monteren en daarmee wist Cordeel een ronde te rijden in 1:42.562 goed voor een twaalfde tijd algemeen net achter zijn ervaren teamgenoot. Alles zat dus goed om ook op de derde dag te schitteren maar daar besliste het weer anders over, e Een zandstorm maakte dat de zichtbaarheid niet optimaal was. In de morgen namen de wagens nog de baan en reed Cordeel de veertiende tijd (1:47.944) maar de namiddagsessie werd afgelast omdat het te gevaarlijk werd om te rijden. Alleszins een veel belovende start voor onze landgenoot die al uitkijkt naar de wedstrijd van het seizoen.

Foto's: Dutch Photo Agency/Van Amersfoort Racing & Niels Vaeck
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 2 op maandag 7 maart 2022.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons