van der Horst

Veelbelovende start voor de Mitjet Nord Europe in Zolder

Golden Horse Racing Team
Golden Horse Racing Team
Vorig weekend, tijdens het New Race Festival op Circuit Zolder, beleefde de Mitjet Nord Europe-serie zijn première. Bijzonder adembenemende sprints van 20 minuten, die de fans duidelijk wisten te bekoren, stonden op het programma. De ingrediënten zijn kleine,spectaculaire auto's, op basis van een FIA-goedgekeurd buizenchassis met onder de motorkap een 2-liter Renault-motor van 230 pk en een sequentiële 6-versnellingsbak, en dat alles bij een lichtgewicht van 750 kilo. Spektakel gegarandeerd!
Mitjet Nord Europe @ Circuit Zolder
Mitjet Nord Europe @ Circuit Zolder
"Met een vijftiental deelnemers aan deze eerste Mitjet Nord Europe meeting zijn we duidelijk tevreden”, merkt Stéphane Roux namens Mitjet International op. “De lancering van deze Noord-Europese reeks was niet eenvoudig, maar als we bedenken dat de Franse en Italiaanse Mitjet-wedstrijden ook een vijftiental wagens verzamelden tijdens hun eerste afspraken in 2020, is het resultaat veelbelovend. Het doel is duidelijk om een serie op maat van de rijders uit de Benelux en Noord-Frankrijk op te zetten. Gezien de line-up voor de première in Zolder is dat een veelbelovende start. Vooral omdat het weekend perfect verliep, en zelfs de zon zich volop liet zien!”
 
André Patze
André Patze
Op een omloop die op maat van de Mitjet 2L-klasse is gesneden, zagen de fans vier spectaculaire races en hoewel de Fransen de top van het klassement monopoliseerden, was de progressie van de Belgische concurrenten duidelijk zichtbaar. Een bewijs van de intensiteit van de strijd vooraan: Julien De Miguel (#88), Romain Monti (#7) en Jérémy Tournessoux (#11) verdeelden de eerste zeges en vervolgens tekende Romain Monti als eerste dit seizoen voor een tweede overwinning. 
 
Amaury Richard
Amaury Richard
In de Belgische gelederen toonde Amaury Richard (#71) zijn snelheid door twee keer net achter het podium te eindigen! Zijn vader Laurent Richard (#59) pakte drie achtste plaatsen, terwijl de familie Patze, met André en Guillaume (#94), en Blaise, met Arnaud en Axelle (#14), die hun debuut in de autosport maakten, de discipline leerden kennen en ervaring opdeden voor de toekomst.
 
De toon is gezet, en we gaan nu naar een ander bekend circuit in de Benelux, Circuit Zandvoort, met vier nieuwe sprints gepland voor het weekend van 2, 3 en 4 juni. De rest van de competitie vindt plaats op het Circuit Paul Ricard (14-16/07 in het kader van de European Le Mans Series), Hockenheim (01-03/09 in het kader van de GT World Challenge Europe) en Spa-Francorchamps (13-15/10) in het kader van het Racing Festival.

Mitjet Nord EuropeDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op zaterdag 20 mei 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons