van der Horst

Veloce Pro Series: Lando Norris en Martin Kodric verdelen de buit

Lando Norris
Lando Norris
Veloce eSports veranderde dit weekend het geweer van schouder, of beter gezegd van simplatorm. Dit weekend trokken zij naar iRacing met de Veloce Pro Series. Daar vochten 25 piloten het uit met de Australische Holden Supercars op het Silverstone GP Circuit. In tegenstelling tot de #NotTheGP kwamen er meer professionele piloten aan de start en het was Lando Norris die vooral de show stal.
  • St. Paul
Al van bij de kwalificaties zette hij de toon met de pole en reed ook zonder problemen tijdens de eerste race richting de overwinning, voor James Baldwin en dat met maar liefst een verschil van 10 seconden. De Fransman Sascha Fenestraz, die tegenwoordig in het Japans F3-kampioenschap te vinden is, eindigde op een derde plek. Tijdens de tweede race werd de top tien omgedraaid, waardoor Harry Tincknell van op de pole mocht starten. Lang kon hij daar niet van genieten, want Martin Kodric pakte snel de leiding over.

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Hoewel de Kroaat sterk voor de dag kwam, was het echter wederom Norris die zich liet gelden. Op korte tijd kon hij zich van een tiende naar een tweede plaats hijsen, maar kwam uiteindelijk + 0.667 sec te kort om Kodric van de overwinning te houden. Wederom was het Fenestraz die op een derde plaats eindigde. Stoffel Vandoorne nam ook deel aan de eerste Veloce Pro Series, maar voor hem liep het toch wat minder. In de eerste race - waar hij vanaf P14 startte - werd de Rumbekenaar aangetikt waarop hij als elfde eindigde en zo 3 seconden te kort kwam voor de pole in race twee. Ook race twee verliep al snel tumultueus voor Vandooren na een kleine tik van Norris, hij kon verder geen vuist maken en besloot de tweede race op plaats dertien.

Foto's: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zondag 29 maart 2020.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons