Venant en Kumpen samen naar WSK podium in Lonato, Ramaekers wint in Valencia

Antoine Venant
De eerste manche van de nieuwe WSK Open Cup draaide uit op een succes voor onze landgenoten in de Mini U10 klasse. Antoine Venant pakte de zege terwijl Henri Constant Kumpen zijn eerste, langverwachte podium, te pakken heeft. Naast de Mini klasse, kwamen ook de KZ2, Iame X30 Junior en Senior in actie. Geen OK en OK-Junioren dus, want die reden in Valencia een voorbereidingswedstrijd voor het Europese kampioenschap dat daar binnen twee weken start. Thibaut Ramaekers werd er de grote winnaar in de OK-J.
WSK: Twee Belgen, twee podia
Podium Mini U10
Kumpen en Venant eindigden tijdens de kwalificaties al kort bij elkaar. Toen toonde de Limburger, vijfde, zich nipt sneller dan de Waal, zesde. Alessandro Truchot was de snelste maar zou na de heats en prefinale de eerste plaats moeten afstaan aan Venant die een zeer sterk vervolg van het weekend kende. Hij mocht de finale vanaf pole starten en rekende in een fel bevochte wedstrijd af met de concurrentie. HC Kumpen reed een prima finale. Startend vanaf P7 vocht hij zich naar voren wat uiteindelijk resulteerde in de tweede plaats, na Venant. Het is het eerste WSK podium voor Kumpen.

In de Mini klasse was de zege voor man in vorm, Dean Hoogendoorn. In de X30 Junioren won Rocco Coronel, zoon van Tom Coronel, de finale. Danny Carerini was de snelste in de X30 Senioren, Senna Van Walstijn in de KZ2.
COTF: Ramaekers onklopbaar
Niet enkel in Italië maar ook in Spanje werd er op hoog niveau gestreden voor eremetaal. Op het circuit van Valencia vindt binnen twee weken de eerste afspraak voor het Europees kampioenschap OK en OK-Junioren plaats. Net zoals vorig seizoen organiseert promotor RGMMC met de Champions of the Future voorbereidingswedstrijden, zo dus ook dit weekend. Vijf Belgen verschenen aan de start met onder andere Thibaut Ramaekers die de hoofdprijs mee naar huis nam. Ramaekers presteerde het hele weekend op zeer hoog niveau en won als kers op de taart de finale van de OK-Junioren. De jonge Waal lijkt in top vorm het EK te kunnen aanvatten. Dries Van Langendonck was opnieuw op de afspraak met een tiende plaats.

In de OK klasse was de zege voor Joe Turney. Alle drie de Belgen haalden de finale met Eyckmans op P20, Strauven op P22 en Lenn Nijs op P24.

Foto's: WSK Promotion

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op maandag 13 maart 2023.