van der Horst

Venray: ELITE 2: PK Carsport rijders in de top tien bij de kwalificatie

PK Carsport - Chevrolet SS
PK Carsport - Chevrolet SS
Na de ELITE 1 klasse was het de beurt aan de ELITE 2 rijders om zich te kwalificeren. Ook hier deden de PK Carsport rijders het goed, Maxime Dumarey sloot de sessie af op de vierde positie, Stienes Longin behaalde de zesde startplaats. Eric De Doncker die in beide klasses uitkomt viel ditmaal net buiten de top tien. Guillaume Deflandre reed de dertiende tijd.
Philipp Lietz - GDL Racing - Ford Mustang
Philipp Lietz - GDL Racing - Ford Mustang
Ook bij de ELITE 2 werd de pole slechts beslecht in de laatste instanties van de kwalificatie, het was Philipp Lietz (GDL Racing Ford Mustang) die uiteindelijk de snelste chrono liet optekenen in 20.236. Thomas Ferrando (Knauf Racing Team Ford Mustang) reed de tweede tijd, maar een straf die hem tijdens de eerste manche te beurt viel, zet de Fransman achteruit naar de zevende startpositie. Zo schuift Tineo Arreyo (CAALRacing Chevrolet SS) op naar de tweede startplaats, Dumarey wint ook een plaats en vertrekt als derde. Stienes Longin liet de zesde chrono optekenen achter Florian Renauer (Dexwet Renauer Team Ford Mustang). Leider in de tussenstand Gianmarco Ercoli (Double T by DAV Racing Chevrolet Camaro) was goed voor de zevende chrono. Eric De Doncker reed zijn Mustang naar de elfde startpositie.

Foto's: Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 23 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Raceway Venray.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons