van der Horst

Venray: Elite 1: Anthony Kumpen pakt sensationele zege na late crash

Podium Race 2 NASCAR Whelen Euro Series Elite 1 - Raceway Venray
Podium Race 2 NASCAR Whelen Euro Series Elite 1 - Raceway Venray
Anthony Kumpen heeft de laatste Elite 1-race van de meeting op Raceway Venray gewonnen. De Limburger leidde vanaf de pole tot het zwart-wit geblokt, daarbij een late crash met de op dat ogenblik als tweede gepositioneerde Gianmarco Ercoli vermijdend. Net als gisteren mocht ook Borja Garcia mee op het podium, zij het één plaatsje beter dan gisteren tijdens race 1. Barry Maessen tenslotte deed de tribunes juichen door bij zijn debuut in de NASCAR Whelen Euro Series de laatste podiumplek op te eisen.
Crash Race 2 NASCAR Whelen Euro Series Elite 1 - Raceway Venray
Crash Race 2 NASCAR Whelen Euro Series Elite 1 - Raceway Venray
Bij de start behield Anthony Kumpen zijn koppositie, maar Gianmarco Ercoli stormde vanaf P4 naar P2. De Italiaan ging respectievelijk Frederic Gabillon, Borja Garcia en rookie Ricardo Geltrude vooraf. Wanneer na een derde wedstrijd verreden een vijf- à tiental wagens in aanraking kwamen met de muur en elkaar in bocht 2, legde de wedstrijdleiding de race stil. Een lange pauze volgde, terwijl de baanposten de piste terug schoonveegden, waarna de pace car het veld voor bijna 15 ronden op sleeptouw nam voor er opnieuw groen getoond werd.

Anthony Kumpen - PK Carsport Chevrolet SS vs. Gianmarco Ercoli - Double T by Nocentini Ford Mustang
Anthony Kumpen - PK Carsport Chevrolet SS vs. Gianmarco Ercoli - Double T by Nocentini Ford Mustang
Anthony Kumpen kende geen al te beste herstart, vermoedelijk mede door het vele stof dat nog op de piste lag om de vloeistoffen na de crash te absorberen. Die mindere start liet Gianmarco Ercoli toe om naast de Chevy van de Limburger te komen postvatten, maar in bocht 3 duwde de Italiaan de wagen van Kumpen richting de muur. "Ercoli behield zijn lijn niet en we weken af richting de muur. Ik heb dan gezorgd dat mijn wagen uit de muur bleef, maar de wagens achter mij duwden natuurlijk ook. Met dat laatste heb ik geen probleem, maar je moet natuurlijk wel je lijn houden als je naast een andere wagen rijdt."

Anthony Kumpen - PK Carsport Chevrolet SS
Anthony Kumpen - PK Carsport Chevrolet SS
Ercoli's gehavende Mustang kon de weg verderzetten en zou uiteindelijk net naast het podium eindigen. Borja Garcia eindigde zoals gemeld als tweede nadat hij uit de problemen bleef, terwijl Barry Maessen zijn vijfde uitgangspositie verzilverde en naar een onverhoopt podium reed; als eerste Nederlander ooit! Marc Goossens vemeed eveneens drama en behaalde een knappe achtste plaats. Bert Longin, die pas vannacht arriveerde vanuit Imola, startte als allerlaatste, vermeed gevaar en schade en loodste de Van Reeth Chevrolet SS naar de elfde plaats. Jerry De Weerdt, die zich vooral focust op de Elite 2-klasse, sloot als 16e af.

--- Uitslag Race 2 Elite 1 NASCAR Whelen Euro Series Venray 2016 (pdf) ---

Foto's: Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op maandag 16 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Venray Raceway (oval).
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons