van der Horst

Venray: Hezemans wint - Longin initieel tweede, maar bestraft (Update)

Loris Hezemans - Hendriks Motorsport Ford Mustang
Loris Hezemans - Hendriks Motorsport Ford Mustang
Loris Hezemans heeft op eigen bodem de NASCAR Whelen Euro Series-manche op Raceway Venray gewonnen, de negende afspraak van het EK NASCAR en de enige ovaalrace van het seizoen. De Nederlander ging in de slotfase Stienes Longin voorbij, die op zijn beurt een drive-through penalty kreeg wegens een foutieve herstart en als tweede onder het zwart-wit geblokt doorkwam. De puntenleider zat zijn penalty evenwel niet uit en zal dus terugvallen in de ranking. Teamgenoot Nicolo Rocca sloot als derde af aan de meet. Jacques Villeneuve, die lange tijd de race aanvoerde, moest genoegen nemen met P4.
  • Powercars
Met Raceway Venray komt het reguliere NASCAR-seizoen ten einde, alvorens de deelnemers afzakken naar de play-off's waar dubbele punten te verdienen zijn. De volgende afspraak is op de Hockenheimring op 21 & 22 september, voor de grootse finale op ons eigenste Circuit Zolder.

Update

De Drive Through penalty van Longin werd omgezet in een tijdstraf van 30 seconden, waardoor hij naar onder tuimelt in het klassement, buiten de top 10 valt en bovendien kostbare punten in de titelstrijd kwijtspeelt... Gelukkig voor de constante Stienes Longin is er een schrapresultaat en behoudt hij de leiding met 7 punten bonus op... Loris Hezemans en 8 op teamgenoot Nicolò Rocca. Ook Alon Day is genaderd tot op 15 punten van de Vlaams-Brabander, terwijl Ander Vilarino dankzij zijn vierde plaats vandaag nog maar 29 punten achterstand telt.

--- Uitslag Elite 1 - Venray NASCAR Whelen Euro Series 2019 (pdf) ---

Foto: Stéphane Azemard - NASCAR Whelen Euro SeriesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zondag 14 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Venray.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons