van der Horst

Venray: Stienes Longin gaat voor winst.

Stienes Longin - PK Carsport
Stienes Longin - PK Carsport
Dit weekend staat in het Nederlandse Venray de laatste race van het eerste seizoensdeel van de NASCAR Whelen Euro Series op het programma. Kampioenschapsleider Stienes Longin trekt met 17 punten voorsprong op PK Carsport-teammaat Nicolo Rocca naar Venray. Het NASCAR-debuut van Niels Albert wordt even uitgesteld, wegens administratieve problemen bij het uitreiken van de nodige licentie.
Honderd rondjes op het 0,88 km lange ovaal van Venray, dat is wat de Elite 1-rijders van de NASCAR Whelen Euro Series op zondag 14 juli voorgeschoteld krijgen. In tegenstelling tot het gebruikelijke NWES-format werkt elke categorie dit weekend slechts één race af (Elite 2 rijdt op zaterdag), wat de ambities van Stienes Longin nog hoger maakt.

“Eén race, dat betekent dat we niet echt op de banden hoeven te letten”, stelt de leider in de tussenstand. “Aanvallen van start tot finish dus, en zo heb ik het graag. Zeker in Venray. Ik hou heel erg van deze piste, en heb hier meestal ook al goed gepresteerd. Daarom wil ik zondag heel graag mijn eerste zege in Elite 1 laten optekenen.”

In 2016, het jaar van zijn Elite 2-titel, wist Longin beide races in Venray te winnen en ook bij de meest recente wedstrijd op de Nederlandse oval, in 2017, stond Longin op het podium. Om die eerste Elite 1-overwinning te veroveren is hij ook bereid iets meer risico's dan gebruikelijk te nemen.

“Na Venray wordt er een tussenstand opgemaakt, voor we in het najaar de halve finales in Hockenheime en de finales in Zolder afwerken”, aldus de Leuvenaar, die dit jaar al zes keer op acht races als tweede finishte. “Voor die tussenstand wordt het slechtste resultaat van de eerste seizoenshelft geschrapt. Bij mij is dat een achtste plaats uit de eerste race in Franciacorta. Veel heb ik dus niet te verliezen.”

De wagen van Longin, de #11 Chevrolet Camaro van PK Carsport, zal in Elite 2 niet in actie komen. Het was gepland dat voormalig veldritwereldkampioen Niels Albert in Venray zijn NASCAR-debuut zou maken, maar administratieve problemen bij de aanvraag van een nieuwe medische keuring (nodig wegens het plaatsen van een defibrilator bij Albert) zorgden er voor dat Albert dit weekend niet over een geldige licentie kan beschikken. Uitgesteld is echter niet verloren, er wordt hard gewerkt om Albert later achter het stuur van een NASCAR-bolide te laten plaatsnemen.

Stienes Longin Press
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Nascar Whelen Euro Series op vrijdag 12 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Venray.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons