van der Horst

Verenigde Staten : Vrije trainingen : Tweemaal Lewis Hamilton

15cdbf98eea332e4255103ce82e0432b2913e100.jpg
Mercedes toonde bij de aanvang van de GP van de Verenigde Staten in Austin nogmaals aan dat het actueel over de snelste bolide beschikt. Lewis Hamilton lukte tweemaal de snelste chrono van de vrije trainingen, telkens voor zijn ploeggenoot Nico Rosberg. Jenson Button (McLaren) en Fernando Alonso (Ferrari) maakten in respectievelijk de eerste en tweede sessie de top drie vol.
Lewis Hamilton - Mercedes
Lewis Hamilton - Mercedes
Jenson Button stond lange tijd bovenaan de tabellen maar in het laatste half uur van de eerste vrije sessie besloot men eindelijk bij Mercedes om beide rijders er voor te laten gaan. Hamilton ging al snel als enige onder de minuut veertig (1:39.941) en was daarmee 292 duizendste seconde sneller dan zijn ploegmaat Rosberg. Button beëindigde de morgen met de derde tijd voor Daniil Kvyat (Toro Rosso), Kevin Magnussen (McLaren), Fernando Alonso (Ferrari) en Sebastian Vettel (Red Bull). Felipe Nasr die uitkwam op de Williams van Bottas reed een mooie achtste tijd en jonkie Max Verstappen (Toro Rosso) sloot de top tien af. Noteren we ook nog dat men bij Lotus een nieuwe, meer conventionele neus probeerde op de wagens, voorlopig echter met niet meer resultaat.

Fernando Alonso - Ferrari
Fernando Alonso - Ferrari
Ook in de namiddag ging de snelste tijd naar Lewis Hamilton niettegenstaande dat de Brit te kampen kreeg met versnellingsbak problemen en uiteindelijk vroegtijdig de pits opzocht wanneer er een vloeistoflek op zijn wagen gedetecteerd werd. Rosberg moest maar drie duizendste seconde toegeven op zijn ploegmaat, Alonso volgde op de derde plaats maar al op meer dan een seconde van de Mercedes wagens. Daniel Ricciardo (Red Bull), die in de eerste sessie geplaagd werd door technische problemen realiseerde nu de vierde tijd. Felipe Massa (Williams) sloot de top vijf af voor Kimi Räikkönen (Ferrari) en Daniil Kvyat (Toro Rosso). Verder in de top tien vonden we nog de beide McLaren’s en de Force India van Nico Hülkenberg.   

Foto's: Mercedes AMG Petronas & Georges De Coster



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons