van der Horst

Verenigde Staten: Kwalificatie uitgesteld tot morgen door regenweer

De drijfnatte pitlane van het Circuit of the Americas
De drijfnatte pitlane van het Circuit of the Americas
De kwalificaties voor de Grote Prijs van de Verenigde Staten hadden vanavond om 20u onze tijd moeten plaatsvinden, maar werden door de regen en de grote hoeveelheden water die op de omloop bleven staan uitgesteld naar morgen. Liefst vijf keer na elkaar werd er een half uur vertraging aangekondigd, maar de regen bleef maar vallen waardoor de wedstrijdleiding uiteindelijk niets anders kon doen dan de kwalificaties opschuiven naar morgen, om 15u onze tijd zouden deze normaal moeten van start gaan.
Lewis Hamilton - Mercedes
Lewis Hamilton - Mercedes
Het regende vandaag bijna onophoudelijk in Texas, de derde vrije training kon uiteindelijk toch doorgaan en alle rijders lieten een tijd noteren omdat bij het annuleren van de kwalificaties die uitslag wel eens doorslaggevend kan zijn voor het bepalen van de startgrid. Lewis Hamilton bleek daarin de snelste, vóór de Duitsers Sebastien Vettel en Nico Hülkenberg. Nico Rosberg, die van de baan ging en daarbij zijn voorvleugel beschadigde, liet slechts de negende tijd noteren.

Valtteri Bottas (Williams) reed de vierde tijd voor Carlos Sainz (Toro Rosso), Daniil Kvyat (Red Bull), Kimi Räikkönen (Ferrari) en Daniel Ricciardo (Red Bull). Felipe Massa (Williams) sloot de top tien af. Max Verstappen kende motorproblemen en sloot de tabellen af.

Foto: Racing International Photography



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons