van der Horst

Verenigde Staten: Pakt Hamilton komend weekend al de titel?

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton
De opgave van Nico Rosberg in Rusland zorgde er twee weken geleden voor dat Lewis Hamilton de wereldtitel zo goed als op zak heeft. Rosberg werd door die nulscore zelfs in het WK van de tweede plaats verdrongen door Sebastian Vettel, die nu 66 tellen achterstand heeft op de Brit. Rosberg heeft, met nog 100 punten te verdelen, al 73 eenheden minder dan zijn teamgenoot. De belangrijkste strijd lijkt dus die van vice-wereldkampioen te gaan worden.
Sebastian Vettel - Ferrari
Sebastian Vettel - Ferrari
Voor de vierde opeenvolgende keer strijkt de Formule 1 neer in Austin, Texas, op het nieuwe Circuit of the Americas. Als er iets tegen Rosberg spreekt zijn het wel de statistieken, daar er slechts twee mannen succesvol waren tijdens de eerste drie edities, met name Hamilton (2012, 2014) en Vettel (2013). De baan telt liefst 20 bochten voor een lengte van 5,5km, de belangrijkste lijkt alvast de eerste haarspeldbocht te zullen zijn. Door het feit dat deze bergop loopt is het moeilijk om het exacte rempunt in te schatten, wat in de eerste ronde ongetwijfeld voor spektakel zal zorgen.

Pirelli's P Zero voor de F1
Pirelli's P Zero voor de F1
De asfaltlaag is vrij mild voor de banden, Pirelli kiest dus een middenweg door net als vorig jaar de zachte en mediumbanden mee te brengen naar de VS. Het regenrubber zal, zoals het er nu naar uitziet, ook nodig blijken want zowel op zaterdag als zondag kunnen lokale regenbuien menige strategieën in de war sturen. Of de ingenieurs tijdens hun planning ook rekening zullen houden met een eventuele tussenkomst van de safety car is maar de vraag, daar er ruime grindbakken en uitloopstroken voorzien zijn, en de koersdirectie tegenwoordig ook beschikt over de "full course yellow"-procedure.

In de VS starten de kwalificaties om 13u lokale tijd en de race op zondag om 14u, bij ons zijn deze beide om 20u te bekijken. In de nacht van zaterdag op zondag krijgen we in Europa immers een extra uur nachtrust cadeau door de overschakeling naar de wintertijd.

Foto's: Georges De Coster



  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons