van der Horst

Verenigde Staten: Pirelli geeft bandenkeuze rijders vrij

De Pirelli banden
De Pirelli banden
Dit weekend strijkt het F1-wereldje neer te Austin in de Amerikaase staat Texas, en dit voor de achttiende manche van het wereldkampioenschap. Pirelli brengt voor deze wedstrijd op het Circuit of the Americas de medium, soft en supersoft compounds mee. Scuderia Ferrari heeft verkozen om zachter te gaan dan zijn rivalen met meer soft en supersoft banden dan Red Bull Racing en Mercedes AMG, en dus met maar één set van de mediums. Max Verstappen en Daniel Ricciardo nemen maar liefst vier sets van de meest harde band elk. WK-leider Nico Rosberg verkiest er op zijn beurt twee, met Lewis Hamilton die kiest voor een set van deze medium rubbers meer.
Paul Hembery - Motorsportbaas Pirelli
Paul Hembery - Motorsportbaas Pirelli
Volgens Paul Hembery, directeur van Pirelli Motorsport, hebben de teams weinig informatie betreffende de slickbanden. Twaalf maanden eerder werd de United States Grand Prix overgoten met regen en moest de kwalificatie zondagochtend doorgaan in plaats van op de reguliere zaterdag namiddag. En het enige droge moment van het weekend vond plaats tijdens de wedstrijd zelf, die gewonnen werd Lewis Hamilton. “De Grote Prijs van 2015 was in het bijzonder een uitdaging omwille van het weer en dat betekende dat de teams over weinig informatie beschikten betreffende de slick compounds in Austin”, aldus Hembery.

Bandenkeuze Verenigde Staten 2016
Bandenkeuze Verenigde Staten 2016
“We brengen ook voor de allereerste keer de supersofts mee naar dit circuit. En daardoor zullen de vrije trainingen in het bijzonder weleens heel belangrijk kunnen worden dit jaar, met de optimale strategie dat nog bepaald moet worden”, besluit de 50-jarige Brit. McLaren-Honda kiest voor zijn rijders Jenson Button en Fernando Alonso elk drie wit gemarkeerde mediums, vier geel gemarkeerde softs en zes rood gemarkeerde rubbers voor dit weekend. De exacte toewijzing van alle rijders kan u terugvinden op de afbeelding hiernaast (en zoals steeds, klik op de afbeelding om deze te vergroten).
 

Foto's: Racing International Photography, Georges De Coster & Pirelli Motorsport




Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op maandag 17 oktober 2016.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons