van der Horst

Verenigde Staten: Verstappen en Hamilton op de eerste startlijn

Sergio Pérez & Max Verstappen
Sergio Pérez & Max Verstappen
Het duel Max Verstappen (Red Bull) en Lewis Hamilton (Mercedes) gaat ook in de Verenigde Staten verder. Max Verstappen zette de beste tijd neer in de kwalificaties net voor Lewis Hamilton, die 0.209 seconde moest toegeven op de tijd van de Nederlander. Hun respectievelijke teamgenoten Sergio Pérez en Valtteri Bottas volgden met de derde en vierde tijd.
Lewis Hamilton - Mercedes
Lewis Hamilton - Mercedes
Net voor de eerste regendruppels verschenen zette Verstappen zijn snelste ronde neer in Q3 met een tijd van 1:32.910. Lewis Hamilton moest dus tevreden zijn met de tweede tijd, zeker nadat de Brit het niet makkelijk had in de vrije trainingen. Pérez in goeden doen klokte de derde tijd in Q3 en bleef Bottas voor. Deze laatste moet echter vijf plaatsen terug op de grid nadat onderdelen van de motor vervangen werden.
 
De Ferrari rijders Charles Leclerc en Carlos Sainz volgden met respectievelijk de vijfde en zesde tijd. Daniel Ricciardo (McLaren), Lando Norris (McLaren), Perre Gasly (AlphaTauri) en Yuki Tsunoda (AlphaTauri) waren de overige rijders die doorstootten naar Q3, waarbij wij dus vijf merken kregen die beslag legden op alle top tien plaatsen. Esteban Ocon (Alpine) en Sebastian Vettel (Aston Martin) grepen naast een plek in Q3. Fernando Alonso kwalificeerde zich op de veertiende plaats na Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo), maar moet helemaal achteraan starten nadat de motor op zijn wagen vervangen werd. Ook George Russell (Williams) moet om dezelfde reden achteraan plaats nemen op de grid.

Foto: Red Bull Racing Honda & Mercedes-AMG Petronas Formula One Team
 



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons