van der Horst

Verenigde Staten: Verstappen klopt Hamilton

Max Verstappen
Max Verstappen
De Grote Prijs resumeerde zich tot een duel tussen Max Verstappen (Red Bull) en Lewis Hamilton (Mercedes). Het gevecht draaide uit op een strategisch spel waarbij de protagonisten ieder over hand de leiding namen bij de pitstops. Voor zijn tweede stop reed Hamilton langer door dan Verstappen maar daarna slaagde de Brit er niet in om de koppositie te heroveren op de Nederlander, niettegenstaande deze laatste nog gehinderd werd door Mick Schumacher (Haas).
Lewis Hamilton - Mercedes
Lewis Hamilton - Mercedes
Max Verstappen startte van op de pole maar had een mindere start en verloor zo de leiding aan Hamilton. De Nederlander geraakte niet voorbij op snelheid aan de Mercedes en besloot dan voor een vroege bandenwissel in de tiende ronde. Wanneer Hamilton drie ronden later binnen kwam voor nieuwe banden nam Verstappen de koppositie weer over. Wanneer na enige tijd de Mercedes naderde op de Red Bull werd Verstappen in de dertigste ronde opnieuw binnen geroepen voor een bandenwissel. Hamilton recupereerde even weer de leiding maar verloor die opnieuw aan Verstappen wanneer hij binnenkwam voor nieuwe banden in ronde 37. Verstappen diende dan zijn rivaal achter zich te houden waarin hij ook lukte om alzo zijn achtste zege van het seizoen binnen te halen. De Nederlander heeft in het kampioenschap nu 12 punten voor op de Brit.
 
Sergio Pérez (Red Bull) legde beslag op de laatste podiumplaats maar op 40 seconden van de winnaar. Charles Leclerc (Ferrari) eindigde net naast het podium, Daniel Riccardio (McLaren) maakte de top vijf vol. Valtteri Bottas reed een anonieme race en eindigde als zesde voor Carlos Sainz (Ferrari) en Lando Norris (McLaren). Yuki Tsunoda schonk AlphaTauri twee punten nadat Pierre Gasly al vroeg in de race moest opgeven. Het laatste punt ging naar Sebastian Vettel (Aston Martin), nochtans pas vertrokken als achttiende. Een race om te vergeten voor Alpine, waarvan geen van zijn beide rijders de finish haalde.

Foto's: Red Bull Racing Honda & Mercedes-AMG Petronas Formula One Team  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons