van der Horst

Verenigde Staten: Verstappen: "Steward is gewoon een mongool"

Max Verstappen
Max Verstappen
Max Verstappen plaatste in de absolute eindfase van de Grote Prijs van de Verenigde Staten een inhaalbeweging op Kimi Raikkonen. Onze Noorderbuur bracht die poging tot een goed einde en pakte zo de allerlaatste podiumplaats. Enkel, was Verstappen met de vier wielen buiten de limieten van de piste geweest; een actie waarvoor hij door de stewards werd bedacht met een sanctie van vijf straftellen, waardoor hij vervolgens die podiumplek weer verloor. Na de meet liet Verstappen zich een opmerking ontvallen over de stewards die op zijn minst opmerkelijk genoemd kan worden.
"Dat is gewoon één mongool van een steward daarboven die altijd mij een penalty probeert te geven", fulmineerde Verstappen voor de camera's van Ziggo Sport. "Dat was ook al vorig jaar zo", ging hij verder doelend op Mexico waar hij buiten de piste ging in de openingsfase. Zijn antwoord op de vraag of het over dezelfde steward ging: "Ja-ha, Mongool". Niki Lauda omschreef de beslissing van de stewards als "de slechtste ooit".

Zie ook: Video: De inhaalactie van Verstappen uit alle hoeken

"Je gaat vijf centimeter van de baan af, terwijl iedereen overal gewoon wijd gaat. Het is gewoon belachelijk ook voor de sport. Ik hoop echt dat volgend jaar gewoon niemand meer komt, want dit slaat echt nergens op." Of de stewards een cursus moeten gaan kijken? "Die moeten gewoon thuis zitten, op de bank gaan kijken, dat moeten ze doen", besloot Verstappen met een kwinkslag.

Of de uitspraken van Verstappen een staartje krijgen (bijv. wegens het in diskrediet brengen van de sport), is (nog) niet geweten. Ook vader Jos Verstappen liet zich op Twitter overigens in met de situatie en lanceerde enkele opmerkelijke Tweets...
 

Foto: Georges De Coster



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons