van der Horst

Verenigde Staten: Wordt Hamilton dit weekend al kampioen

Lewis Hamilton - Mercedes
Lewis Hamilton - Mercedes
Met een voorsprong van 59 punten op Sebastian Vettel kan Lewis Hamilton dit weekend in de GP van de Verenigde Staten de kat uit de boom kijken en zijn race volledig afstellen op die van de Duitser. Indien Hamilton wint dan moet Vettel beter doen dan zesde wil hij zijn kansen op de titel behouden. Ook Mercedes staat dicht bij de titel voor de teams.
  • Prospeed Competition
Sebastian Vettel
Sebastian Vettel
Ferrari en Sebastian Vettel waren het seizoen nochtans goed begonnen en het leek na zes wedstrijden of Vettel wel op weg was naar de titel. Maar daarna ging het van kwaad naar erger voor Ferrari en slaagde Vettel er nog maar een keer in te winnen. In de laatste drie races werd de Duitser achtereenvolgens het slachtoffer van een crash met Verstappen bij de start, een motorprobleem tijdens de kwalificatie en een slecht werkende bougie. Er is een wonder nodig opdat Vettel dit jaar nog de titel kan pakken.

Max Verstappen - Red Bull Racing
Max Verstappen - Red Bull Racing
Mercedes mag dan al vertrekken als favoriet, het is ook uitkijken naar de prestaties van de Red Bull’s. Max Verstappen is momenteel in grootse doen en de RB13 lijkt eindelijk na een moeilijk seizoensbegin op niveau te presteren. De Nederlander heeft in de twee laatste races dan ook een zege en een tweede plaats behaald. Ook Daniel Ricciardo kan verrassen, de Australiër scoorde immers vier podiumplaatsen in de laatste vijf wedstrijden. Achter de drie topmerken ligt Force India op de loer om weer heel wat punten binnen te rijven om alzo zijn vierde plaats in het kampioenschap veilig te stellen.

Lance Stroll - Williams Martini Racing
Lance Stroll - Williams Martini Racing
Williams heeft blijkbaar de achtervolging op het Indische team opgegeven want men liet deze week weten dat het team zich vanaf nu volledig concentreert op de ontwikkeling van de wagen voor 2018. Verder is het uitkijken naar de prestaties van Carlos Sainz en Brendon Hartley. De Spanjaard debuteert bij Renault en het is afwachten of hij onmiddellijk beter doet dan Palmer die bedankt werd door het Franse merk. Hartley vervangt dan weer Pierre Gasly, die in Japan rijdt, bij Toro Rosso. Voor de Nieuw-Zeelander is het zijn eerste GP nadat de vroegere Red Bull junior rijder de laatste jaren deelnam aan het WEC met Porsche.

Foto's: Racing International Photography
 



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons