van der Horst

Verheyen met Norma en nieuwe naam richting Supercar Challenge

Verheyen Motorsport by T2 - Norma M20 FC
Verheyen Motorsport by T2 - Norma M20 FC
Vader Guy en zoon Brent Verheyen waren afgelopen seizoenen een van de smaakmakers in het Belcar Endurance Championship. In een Norma M20 FC van GHK Racing by T2 schopte Verheyen jr. het met Ian Gepts bovendien in hun eerste jaar samen tot vicekampioen van België bij de prototypes. Voor 2022 trekt het team onder een nieuwe naam richting de Supercar Challenge, waarbij vader Guy aangeeft de helm aan de haak te hangen.
Brent Verheyen
Brent Verheyen
"De organisatie van het Belcar Endurance Championship nam het jammere besluit om de CN prototypes te weren uit het kampioenschap en dus moesten we op zoek naar een alternatief", vertelt Guy Verheyen aan Autosport.be. "Dat alternatief werd voor ons, en enkele andere teams overigens, snel duidelijk in de vorm van de Supercar Challenge van Dick van Elk. Ikzelf zal voortaan ook vanaf de zijlijn toekijken om Brent en Ian alle kansen te geven om hun hoofddoel te behalen: de titel. Daarom hebben we ook besloten om de naam van het team te wijzigen, GHK Racing by T2 wordt vanaf nu Verheyen Motorsport by T2. We blijven dus samenwerken met de structuur van Pieder Decurtins, met wie we de voorbije jaren een zeer nauwe band hebben opgebouwd. Hoewel we niet akkoord zijn met de beslissing van de Belcar-organisatie, zeggen we Belcar niet vaarwel. We zullen een BMW 3-serie inzetten voor Ron Vaessen in de Belcar Sprint Cup, een kampioenschap dat vorig jaar werd opgericht en ons absoluut wist te bekoren."

Verheyen Motorsport by T2 - Norma M20 FC
Verheyen Motorsport by T2 - Norma M20 FC
"Ik weet amper blijf met mijn ambitie", lacht Brent Verheyen. "Naast mijn eerder aangekondigde programma in de VW Fun Cup, dat dit weekend overigens in Spa zijn tweede afspraak afwerkt, zal ik het volledige seizoen van de Supercar Challenge betwisten in onze vertrouwde Norma M20 FC. Die proto kreeg wel een volledig nieuwe look aangemeten, met onder andere meer aandacht voor onze sponsors Woutim, Narviflex en Carglass. Ik vind het er goed uitzien en ik kan niet wachten om dit weekend in Hockenheim onze campagne af te trappen. Na de vicetitel in de Belcar vorig seizoen, willen Ian Gepts en ikzelf in 2022 absoluut de titel in de Supercar Challenge."

Foto's: Verheyen MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Supercar Challenge op vrijdag 13 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Hockenheimring.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons