van der Horst

Wallonie: Verschueren bijt zich vast

Vincent Verschueren - Skoda Fabia R5
Vincent Verschueren - Skoda Fabia R5
Na twaalf klassementsproeven leidt Kevin Abbring nog steeds in de Rally van Wallonië. De Nederlander kon evenwel geen afstand nemen van Vincent Verschueren die zich stevig vastbijt in het zog.
Abbring kon in zijn Peugeot 208 R5 niet verder uitlopen op zijn concurrenten. Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5) blijft in het spoor van de Nederlander en telt nu een achterstand van amper 14'2 seconden, na een sterke tijd op KP12. Ook Guillaume Dilley, die de besttijd pakte op KP11, is nog niet volledig uitgeteld voor de overwinning. Hij krijgt zijn Hyundai i20 R5 steeds beter onder de knie en houdt Abbring, en vooral Verschueren binnen schot. Dilley volgt op 24'4 seconden van de leider. En ook Ghislain de Mevius (Skoda Fabia R5) blijft volop in de running voor een podiumplaats. Zijn achterstand op Abbring bedraagt 28'1 seconden.

Cedric Cherain (DS3 R5) lijkt uitgeteld voor een dichte ereplaats. Eerst reed hij lek en maakte een stevige spin ten gevolge van die lekke band. Ook op Natoye kende hij nog een hachelijke momentje toen hij even in het veld terecht kwam. Hij staat al op ruim drie minuten van de leider. Ook Xavier Bouche (Skoda Fabia R5) moest de rol in de bovenste regionen lossen door een straftijd van 30 seconden. Bouche reed verkeerd op verbinding en kwam te laat aan op een klassementsproef. Hij staat wel nog altijd zesde, na Kevin Demaerschalk (DS3 R5) die de top vijf besluit.

Straks volgen nog vijf proeven, zondag zelfs nog acht.

Foto: RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 29 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Wallonië.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons