van der Horst

Verstappen: "Top 10 in kampioenschap zou mooi zijn"

Max Verstappen
Max Verstappen
Max Verstappen was dit seizoen een revelatie en bewees keer op keer zijn rijkunsten, een kleine schoonheidsfout in Monaco buiten beschouwing gelaten. De Limburger staat in het WK met 49 punten ruim voor zijn teamgenoot Carlos Sainz Jr, die tot nog toe 18 eenheden wist te sprokkelen. Momenteel bekleed hij algemeen de twaalfde plaats, ex aequo met Romain Grosjean, maar slechts drie punten achter de als 10e geklasseerde Nico Hülkenberg.
Max Verstappen en vader Jos
Max Verstappen en vader Jos
"Die top tien halen zou zeker mooi zijn, anderzijds tellen dit soort berekeningen voor mij enkel als je eerste of tweede staat" aldus Verstappen aan autosport.be. "Het zal alleszins lastig worden, temeer ik verwacht ook deze wedstrijd weer te strijden met de beide Lotussen en Force India's. Mercedes, Ferrari, Williams en Red Bull zijn gewoon een stukje sneller. Mijn vorige wedstrijd in Brazilië was één van mijn beste races, de acties waren goed en er zat gewoon niet meer in, dus daarover ben ik tevreden."

Max Verstappen - Toro Rosso
Max Verstappen - Toro Rosso
"De impact over de late beslissing in verband met de motoren voor volgend seizoen is denk ik zeer klein hoor. De ontwikkeling voor de auto van 2016 gaat goed, de cijfers zien er goed uit, maar anderzijds hebben we natuurlijk geen zicht op de prestaties van de andere teams op dat vlak. Ik vond dat mijn tweede seizoenshelft erg goed is verlopen, vooral omdat ik dan meer ervaring had met de auto. We doen nog wat tests na deze race maar daarna neem ik wat pauze, niet dat ik het nodig heb hoor, maar een beetje mentale rust is natuurlijk wel fijn."

Foto's: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Formule 1 op donderdag 26 november 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Abu Dhabi.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons