van der Horst

Verstappen, Ricciardo en Horner spreken zich uit over RB13

Christian Horner - Red Bull Racing
Christian Horner - Red Bull Racing
Met de nieuwe Red Bull RB13 hoopt Christian Horner de strijd te kunnen aangaan met rivaal Mercedes AMG-Petronas. Vorig jaar won het team uit het Engelse Milton Keynes twee Grote Prijzen, waaronder de zege in Spanje voor Max Verstappen tijdens diens eerste wedstrijd met het team. “Het voelt aan alsof we verder bouwen op deze dynamiek”, aldus de teambaas aan Sky Sports F1. “Er heerst een gevoel van reëel optimisme binnenin het team, als we wat dichter komen met de motor, alsook chassis-gewijs is de hoop er om een goede wagen kunnen te geven aan de jongens zodat ze kunnen strijden met Mercedes.”
  • Prospeed Competition
Daniel Ricciardo
Daniel Ricciardo
“We waren in het verleden al vrij goed in het hanteren van regelveranderingen, maar niets kan als vanzelfsprekend worden beschouwd”, gaat Horner verder. “Mercedes blijft de favoriet maar als we de kloof kunnen dichten en hen een beetje onder druk kunnen zetten zou dat al fantastisch zijn voor iedereen.” Daniel Ricciardo gelooft dat de reglementswijzigingen één ding al hebben bereikt: het geven van een meer imponerend uiterlijk aan de wagens. “Het ziet er heel mooi uit”, aldus de viervoudigde Grand Prix winnaar. “Het ziet er zeker en vast strak uit. Ze zien eruit als de snelste wagens in de wereld. Dat was toch de indruk die ik kreeg.”

Max Verstappen
Max Verstappen
Ook Max Verstappen, die dit seizoen aan zijn eerste volle jaar met Red Bull Racing begint, heeft dezelfde mening als zijn Australische teamgenoot. “De wagen ziet er heel agressief uit”, aldus de 19-jarige Nederlandse Hasselaar. “Nu dat hij er zo agressief uitziet is hij hopelijk dan ook snel maar we moeten het dus nog even afwachten.” Verstappen komt aanstaande dinsdag en donderdag in actie met de RB13. Morgen en woensdag zal teamcollega Ricciardo de RB13 onder de loep nemen op het Spaanse Circuit de Catalunya-Barcelona.

Foto's: Racing International Photography




Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op zondag 26 februari 2017.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons