van der Horst

Vervisch: “De kans om me met de toppers te meten”

ISR - Audi R8 LMS ultra
ISR - Audi R8 LMS ultra
Frédéric Vervisch heeft een uitstekend stuur te pakken voor het seizoen 2015. De West-Vlaming komt dit jaar in actie op een Audi R8 LMS ultra van het Tsjechische ISR in de Blancpain Endurance Series. Als teamgenoten krijgt hij Audi fabrieksrijder (LMP1 en GT) Marco Bonanomi en de ervaren Tsjech Filip Salaquarda naast zich, een trio dat zeker in staat moet zijn om mee te strijden voor de knikkers in de Pro Cup.
“Ik ben super content,” steekt Vervisch van wal. “Oorspronkelijk was het plan om de Blancpain Sprint Series te doen, maar dat is uiteindelijk niet gelukt. In die kortere wedstrijden heb je nog meer de kans om jezelf in de kijker te rijden.” De uithoudingswedstrijden, met als hoogtepunt de 24 uren van Spa, moeten uiteraard niet onderdoen, maar met maar liefst 23 wagens in de Pro Cup zal het een harde strijd worden en bovendien heeft men er het lot niet altijd in eigen handen.

Paul Ricard: Kwalificaties en race in beeld gebracht
“Het team is zeer professioneel, gepassioneerd en er zit voldoende budget achter. Niets wordt aan het toeval overgelaten.” verklaarde de Kortrijkzaan tegenover Autosport.be. ISR focuste zich de voorbije jaren voornamelijk op de Formule Renault 3.5 en gaf namen als Daniel Ricciardo en Sam Bird onderdak. De equipe van Igor Salaquarda stort zich nu echter volledig op de GT-racerij en laat de eenzitters (voorlopig?) achter zich. De eerste contacten kwamen eind vorig jaar in Abu Dhabi tot stand, waar manager Angélique Detavernier een gastoptreden maakte in de Maserati Trofeo, in het voorprogramma van de Gulf 12 Hours.

“Dit is een uitgelezen kans,” vervolgt Vervisch. “Het doel was om een wagen te delen met een officiële rijder, wat een rechtstreeks vergelijk mogelijk maakt. Dat is gelukt met Marco Bonanomi als teamgenoot.” Vervisch kwam de voorbije seizoen op internationaal vlak voornamelijk in actie voor Boutsen Ginion, maar zijn kansen bleven altijd beperkt aangezien men steeds voor een Pro-Am bemanning opteerde. In de straten van Baku wist hij zich echter tot tweemaal toe (met Vandoorne en Van der Drift) in de kijker te rijden in een kwalitatief zeer hoogstaand deelnemersveld.

Foto's: Vincent WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op donderdag 12 maart 2015.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons