van der Horst

Vervisch-Leonard winnen broederstrijd in Brands Hatch

Start Race 2 Brands Hatch
Start Race 2 Brands Hatch
Op een circuit waar inhalen nagenoeg onmogelijk bleek, hebben polesitters Frédéric Vervisch en Stuart Leonard (Belgian Audi Club Team WRT) de tweede race van de Blancpain GT Sprint Cup in Brands Hatch naar hun hand gezet. Op het podium kregen de Audi R8 LMS-rijders het gezelschap van de rijders van twee andere exemplaren van de Duitse constructeur: het duo Alex Riberas-Christopher Mies op de WRT Audi R8 LMS #1 en Kelvin van der Linde en Steijn Schothorst op de Attempto Racing Audi #66.
De startcrash in de achterste gelederen
De startcrash in de achterste gelederen
Frédéric Vervisch kon maar weinig gebruikmaken van zijn snelheid in de openingsfase, aangezien hij bijna een kwartier lang de safety car voor zich moest dulden. Vier wagens hadden de openingsronde niet overleefd: beide Bentley Continental van Team Parker, de GRT Lamborghini Huracán van Caldarelli-Perez Companc en de SMP Racing Mercedes AMG van de Russische junior-rijders Korneev en Atoev.

Podium Race 2 Brands Hatch
Podium Race 2 Brands Hatch
Teamgenoot Stuart Leonard kreeg het dan ook snel moeilijk om na de pitstop Alex Riberas achter zich te houden, maar het gebrek aan inhaalmogelijkheden werkte de Brit in de hand. Zijn Spaanse rivaal en de teruggekomen Steijn Schothorst konden alleen maar toekijken.

De concurrentie van Audi strandde net naast het podium, met de AKKA ASP Mercedes #88 van Raffaele Marciello, die even overenthousiast was en de vangrail raakte aan de ingang van de pitlane, en Michael Meadows op de vierde plek. Regerende kampioenen Mirko Bortollotti en Christian Engelhart (GRT Lamborghini #63) vonden geen mogelijkheid om de Mercedes van zijn plek te verdringen.

Vanthoor speelt leiding kwijt

Will Stevens, de kompaan van Dries Vanthoor (WRT Audi #2), kende een rampzalige start, maar nadien ging het van kwaad naar erger. Onze landgenoot was nog maar net aan zijn opdracht begonnen toen hij zijn R8 moest parkeren met een kapotte ophanging rechts achteraan. In het kampioenschap heeft winnaar Stuart Leonard dankzij zijn overwinning een kleine buffer op merkgenoten van der Linde en Schothorst.

Drie Audi's streden in de eindfase om de leiding
Drie Audi's streden in de eindfase om de leiding
Nils Stievenart (Saintéloc Racing Audi #26, teamgenoot Markus Winkelhock) moest in de slotronden alle zeilen bijzetten om de Kessel Racing Ferrari 488 GT3 #39 van Piti Bhirombhakdi en Carlo van Dam achter zich te houden. Jack Manchester en Nico Bastian (AKKA ASP Mercedes #90) versloegen in de Silver Cup hun enige overgebleven rivalen Andrew Watson en Lukas Moraes (3Y Technology BMW M6 GT3 #37).

De Sprint Cup-deelnemers vinden elkaar op 23 en 24 juni terug in Misano, maar eerst is er nog de Endurance-afspraak in Silverstone, over twee weken.

Foto's: Racing International Photography & Arne Simons



Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Blancpain GT Sprint op zondag 6 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons