van der Horst

Vette subsidie cheque voor het Circuit Jules Tacheny in Mettet

Nieuw pitgebouw Mettet
Nieuw pitgebouw Mettet
Afgelopen weekend was René Collin, Minister van Sport van de Fédération Wallonie-Bruxelles, op het Circuit Jules Tacheny in Mettet aanwezig om het begin van de tweede ronde van het Belgisch Kampioenschap Rallycross bij te wonen. Bij deze gelegenheid kondigde hij de toekenning van een subsidie van 969.400 € aan voor de verwezenlijking van een noodzakelijk project van nieuw gebouw voor het Circuit.
  • Dreamdrive
Voor het tweede opeenvolgende jaar is Mettet met zijn Circuit Jules Tacheny de gastheer van het FIA World en European Rallycross RX gesponsord door Monster Energy (16 en 17 mei).

Rallycross omloop Mettet
Rallycross omloop Mettet
Vorig jaar, was het publiek enthousiast voor de dynamisch en korte races met de vedetten van de autosport zoals als Petter Solberg, Jacques Villeneuve en François Duval.  Er bestaan geen dode momenten in de Rallycross.  En de finale bleef in de annalen met Petter Solberg, lang op kop ondanks een gebroken achterwielophanging. Dit jaar zal er een een demonstratie Supermoto plaats vinden en de uitzonderlijke aanwezigheid van Becx TDS Racing.

Martin Anany, Managing Director van IMG voor de World RX, verklaart: " Vorig jaar heeft de Belgische reeks van de Rallycros een ronduit succes gekend met meer dan 20 000 bezoekers over het weekend. Vanaf ons laatste bezoek, heeft het lokale team hard gewerkt aan het tracé van het circuit. Zonder twijfel zal de aanwezigheid van een van de regionale piloten, François Duval, ertoe bijdragen dat dit jaar weer een succes kan geboekt worden. De reeks van Mettet is eveneens de eerste reeks van het Europese kampioenschap FIA Rallycross (Euro RX). Wij verwachten dus een grote toeloop voor de categorie Supercar."

In voorverkoop zijn de tickets aan de prijs van 35€ voor het weekend (ipv 50€). De tickets zijn beschikbaar via www.sherpa.be of direct op het secretariaat van de club op het circuit. De inkom is gratis voor kinderen van minder dan 12 jaar. Er is een camping voorzien in de nabijheid van het circuit. Vorig jaar heeft de typische vriendelijke en feestelijke sfeer van de “Entre-Sambre en Meuse” de avonden geanimeerd en dit op enkele passen van het circuit!
 Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rallycross Championship op dinsdag 24 maart 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Belgium.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons