van der Horst

Vettel boycot podiumprocedure na controversiële tijdstraf

Lewis Hamilton - Mercedes W10
Lewis Hamilton - Mercedes W10
Sebastian Vettel (Ferrari) heeft na afloop van de Grote Prijs van Canada voor sensatie gezorgd. De Duitser was niet akkoord met een bijzonder omstreden beslissing die Lewis Hamilton de overwinning bezorgde en elke spanning uit de wedstrijd nam. "Dit soort vreemde beslissingen maakt onze sport niet populair. Ik hoop dat de mensen nog terugkomen", waren de zware woorden van de Ferrari-rijder, die de hele prijsuitreiking verstoorde.
  • Hamofa Performance
Sebastian Vettel - Ferrari SF90
Sebastian Vettel - Ferrari SF90
De zevende wedstrijd van het F1-seizoen van 2019 draaide uit op een langgerekte status quo in de spits van het peloton. Polesitter Vettel nam een vlekkeloze start en zag zowat voortdurend zijn Mercedes-rivaal opdoemen in de spiegels. Eén keer werd die druk te veel: de Ferrari SF90 verliet even het asfaltlint van het Circuit Gilles Villeneuve en kwam vervolgens - in een poging de controle te herstellen - bijna in aanraking met zijn achtervolger. Het verdict van de wedstrijdjury was genadeloos. Vettel kreeg een tijdstraf van vijf seconden en zag de overwinning meteen in rook opgaan.

Lewis Hamilton ziet zijn voorsprong op teamgenoot Valtteri Bottas in de WK-tussenstand oplopen tot 29 punten, aangezien de Fin te lang bleef steken achter beide Renault en bijgevolg met een achterstand van meer dan vijftig seconden net naast het podium viel. Max Verstappen (Red Bull) nestelde zich nog tussen Bottas en Renault-rijders Daniel Ricciardo en Nico Hülkenberg. De overige punten waren voor Pierre Gasly (Red Bull), thuisrijder Lance Stroll (Racing Point) en Toro Rosso-man Daniil Kvyat.

Kevin Magnussen - Haas VF-19
Kevin Magnussen - Haas VF-19
Naast de opgaves van Lando Norris - McLaren ontgoochelde en viel naast de punten - en Alexander Albon (Toro Rosso), noteerden we nog een verhitte discussie in de cockpit van badboy Kevin Magnussen (Haas F1). De Deen noemde zijn Grote Prijs "de slechtste ervaring die ik ooit had in een Formule 1-wagen". Pikant detail: door een crash tijdens de kwalificatie moest het team een nieuw chassis klaarstomen, dat wegens tijdgebrek niet naar behoren presteerde. Teambaas Günther Steiner tikte zijn rijder dan ook ogenblikkelijk op de vingers.

De Formule 1 komt al na één Noord-Amerikaanse race terug naar Europa, want na een Canadese confrontatie die vooral stof deed opwaaien naast het circuit, wordt de karavaan verwacht in de paddock van het Zuid-Franse circuit van Paul Ricard, op 21, 22 en 23 juni.


 

Uitslag Race F1 Grote Prijs van Canada 2019

#RijderTeamResultaat
1.Lewis HamiltonMercedes1:29:07.084
2.Sebastian VettelFerrari+3.658s
3.Charles LeclercFerrari+4.696s
4.Valtteri BottasMercedes+51.043s
5.Max VerstappenRed Bull Racing Honda+57.655s
6.Daniel RicciardoRenault+1 lap
7.Nico HülkenbergRenault+1 lap
8.Pierre GaslyRed Bull Racing Honda+1 lap
9.Lance StrollRacing Point BWT Mercedes+1 lap
10.Daniil KvyatScuderia Toro Rosso Honda+1 lap
11.Carlos Sainz Jr.McLaren Renault+1 lap
12.Sergio PérezRacing Point BWT Mercedes+1 lap
13.Antonio GiovinazziAlfa Romeo Racing Ferrari+1 lap
14.Romain GrosjeanHaas+1 lap
15.Kimi RäikkönenAlfa Romeo Racing Ferrari+1 lap
16.George RussellWilliams Mercedes+2 laps
17.Kevin MagnussenHaas+2 laps
18.Robert KubicaWilliams Mercedes+3 laps
19.Alexander AlbonScuderia Toro Rosso HondaDNF
20.Lando NorrisMcLaren RenaultDNF


Foto's: Scuderia Ferrari, Mercedes-AMG Petronas Motorsport, Haas F1 Team



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons