van der Horst

Vettel evenaart record Ayrton Senna en eert Jules Bianchi

Sebastian Vettel
Sebastian Vettel
Sebastian Vettel behaalde op de Hungaroring zijn 41ste F1-zege en komt hierdoor op gelijke hoogte als de legendarische Ayrton Senna. Slechts twee rijders behaalden meer overwinningen: Alain Prost (51) en Michael Schumacher (91). De Ferrari-rijder kon het moeilijk omschrijven hoe het voelde om het record van Senna te evenaren, maar toen de Duitser als eerste over de meet kwam was zijn gedachte bij wijlen Jules Bianchi aan wie hij deze zege opdroeg.
“Senna's record evenaren is iets ongelooflijk”, aldus een duidelijk geëmotioneerde Vettel op de persconferentie. “Ik weet niet hoe ik het in woorden kan omschrijven. Desalniettemin vind ik dat vandaag voor Jules en zijn familie is. Dat is het voornaamste.”

Voor de race vormden de 20 rijders samen met de Bianchi familie een cirkel en omarmden mekaar voor een minuut stilte ter nagedachtenis van hun overleden kompaan, die tevens ook lid was van de Ferrari Young Drivers Academy.

“Het was een moeilijke start van het weekend. Gans de week was moeilijk, zeker afgelopen dinsdag ( n.v.d.r. Bianchi's begrafenis), en dan terug aan Jules denken op de grid... Het was zeer emotioneel en moeilijk om daarna terug in het ritme te komen. Maar eens in de wagen en met de vizier omlaag kwam het allemaal terug. Je moet aan veel denken en er is niet veel ruimte voor iets anders. We doen wat we graag doen, wat we moeten doen.”

“We hadden een goede start en het was uiteraard van cruciaal belang om onmiddellijk de leiding te nemen. De wagen was moeilijk maar ook geweldig om mee te rijden, het was een geweldige race en we toonden goede snelheid. Dus dank aan het team voor zo'n goed herstel na vrijdag.”

“Vandaag viel alles op zijn plooien en desondanks de safety car wonnen we nog. Dus deze zege is ook voor het team. Wel jammer dat Kimi zijn comfortabele tweede plaats verloor door de problemen die hij ondervond”, zei de viervoudig wereldkampioen nog.

Foto: Racing International Photography



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons