van der Horst

Vettel maakt zich geen zorgen over snelheid concurrentie

Sebastian Vettel
Sebastian Vettel
Sebastian Vettel heeft naar eigen zeggen tijdens de testdagen in Barcelona de bevestiging gekregen dat ook hij zich dit seizoen in de titelstrijd kan gooien. De viervoudige wereldkampioen zei aan het Duitse Sport Bild dat hij maar weinig waarde hecht aan de ogenschijnlijke racesnelheid van zijn concurrenten Mercedes AMG en Red Bull Racing. Na de analyse van de tests in Spanje blijkt dat de Mercedes W09 de snelste wagen is, en dat ook de Red Bull RB14 sneller zou zijn dan Vettel’s Ferrari SF71H
Sebastian Vettel - Ferrari
Sebastian Vettel - Ferrari
Vettel zette vorige week met de nagelnieuwe rode bolide uit Maranello de snelste tijd neer op het Circuit de Barcelona-Catalunya, maar deed dit met een korte run en op de hypersoft band: Pïrelli’s meest zachte rubbersoort. Hij heeft echter geen schrik dat hij trager zou zijn dan de concurrentie.  “Onze concurrenten hebben echter slechts één type band gebruikt: de medium”, aldus Vettel aan Sport BIld. “Tijdens een Grand Prix is dat natuurlijk niet mogelijk en dat heeft invloed op zowel de strategie alsook het eindresultaat.”

Sebastian Vettel - Ferrari
Sebastian Vettel - Ferrari
Daarom vindt de 47-voudige GP-winnaar het moeilijk om de resultaten van de teams met elkaar te vergelijken. Dat de Scuderia achterstand heeft op rivalen Mercedes en Red Bull is volgens de Duitser een veel te voorbarige conclusie. “We hebben geen serieuze problemen gehad met de SF71H, en denk dat we een goede basis hebben voor de race in Australië. Nu moeten we de wagen verder ontwikkelen en haar potentieel benutten”, ging de Duitser verder. “Ik heb alle vertrouwen in ons team. Ik weet hoe professioneel en toegewijd onze jongens in Maranello zijn.”

Sebastian Vettel - Scuderia Ferrari
Sebastian Vettel - Scuderia Ferrari
Op vlak van betrouwbaarheid hoeven ze in Italië zeker niet te klagen. “We hebben goede zaken gedaan met de 4.323 kilometer op onze teller”, ging de 30-jarige Ferrarist verder. ”Op mijn beste dag reed ik 188 ronden, oftewel 875 kilometer, en kwam uit op een totaal van bijna 3.000 kilometer. Het seizoen gaat volgende week van start en de Duitser staat nu al te popelen om terug te keren naar Albert Park, de plaats waar hij vorig jaar de openingswedstrijd van het jaar won. “Ik kan niet wachten. Daar zijn de omstandigheden voor iedereen hetzelfde. Ik heb vertrouwen in onze wagen.”

Foto’s: Racing International Photography



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons