van der Horst

Vettel snelst op laatste dag in-season test – Kubica eist aandacht op

Robert Kubica - Renault R.S.17
Robert Kubica - Renault R.S.17
Sebastian Vettel klokte vandaag met zijn Ferrari de snelste tijd op de Hungaroring tijdens de laatste dag van de tweedaagse in-season test. Maar al de aandacht ging richting Robert Kubica vandaag. De Pool stal in Hongarije de show doordat hij voor het eerst met een huidige F1-wagen in actie kwam. Eerder dit jaar mocht hij bij Renault twee tests afleggen met een oudere bolide. Onder grote belangstelling wist Kubica meer dan twee maal de afstand van de Grote Prijs van Hongarije af te leggen. Zijn snelste tijd - goed voor P4 vandaag - was slechts vijftien honderdste seconde trager dan Jolyon Palmer's Q3-tijd van afgelopen zaterdag.
Robert Kubica - Renault R.S.17
Robert Kubica - Renault R.S.17
Zo'n 3500 fans – merendeel fans van Kubica - waren afgezakt naar de Hungaroring. De supporters werden beloond voor hun aanwezigheid want de voormalige GP-winnaar wist maar liefst 142 ronden af te leggen. “Het was een fantastisch gevoel om hier vandaag met de R.S.17 te rijden”, zei Kubica achteraf aan de pers. “En het was ook geweldig om te zien dat er zoveel fans naar het circuit zijn gekomen om mij in actie te zien. Allemaal heel erg bedankt hiervoor. Het was een ongelooflijk avontuur en deze test heeft antwoord gegeven op vele vragen die ik bij mezelf had. Ik heb veel over de huidige generatie F1-wagens geleerd. Die verschilt redelijk wat van datgene waarmee ik in het verleden heb gereden. De wagen is zeker breder dan voorheen. Het is echter nog te vroeg om te zeggen wat de volgende stap zal zijn.”

Robert Kubica - Renault R.S.17
Robert Kubica - Renault R.S.17
Bij McLaren-Honda geen Stoffel Vandoorne achter het stuur vandaag, maar wel Lando Norris. De jonge Brit won een BRDC Award en kreeg hiervoor een testdag aangeboden door de Britse renstal. De 17-jarige Norris reed een knappe sessie en eindigde zijn dag op P2, slechts twee tienden van Sebastian Vettel. Ook Kimi Räiikkönen kwam in actie en nam de taken van zijn Duitse teamcollega halverwege de ochtend over. De Fin zette een derde tijd neer. Tijdens het laatste half uur werd er tot drie maal toe met de rode vlag gezwaaid. Kvyat (Toro Rosso), Ghiotto (Williams) en Russel (Mercedes) vielen kort na elkaar stil op de baan. Na de laatste code rood – met nog vijf minuten op de klok - werd de sessie niet meer hervat. Over drie weken reist het F1-circus naar België, aldaar ze in Spa-Francorchamps hun tenten zullen opslaan.


Foto's: Racing International Photography

 
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons