van der Horst

VGL Racing blikt vooruit op het seizoen 2016

Dat het een druk seizoen gaat worden voor VGL Racing staat nu al vast ! In hun derde jaar gaat de renstal uit Antwerpen aan de slag in zowel het Belcar Endurance Championship als in de Supercar Challenge.
En dat met de vertrouwde Saker RapX.  Nu ja, vertrouwd ?

“De wagen gaat er dit jaar volledig anders uitzien”, vertelt Bert Van Gansen, één van de teameigenaars en technische eindverantwoordelijke.  “Afgelopen winter hebben we niet stilgezeten en hadden we medio november al beslist om de wagen volledig opnieuw op te bouwen.  Deels ingegeven door de tegenvallende resultaten aan het begin van seizoen 2015.  Met een uitvalbeurt in de eerste race en aanhoudende motorproblemen tot kort voor de 24HoZ, wisten we dat we voor het seizoen 2016 anders en beter voorbereid aan de start moesten komen.”

En dat begint stilaan zijn vruchten af te werpen.  Er werd grondig naar het chassis en bodywork gekeken, maar het meest wordt verwacht van de nieuwe motor.  Zonder te veel in details te treden, blijft VGL Racing kiezen voor de 2 liter Subaru motor met turbo.  Aan dat recept raken ze niet.

De ambitie voor komend seizoen ?  “De titel in de GT4 / GT Light verdedigen tijdens de 24HoZ (Belcar 3 geworden in 2016, nvdr.) en een goed eindresultaat in beide kampioenschappen”, vertelt Kelly Van Gansen, teameigenaar en PR verantwoordelijke.  “Dat is ambitieus, maar op die manier weet iedereen binnen het team waar we aan toe zijn.”

Zelfs de livery gaat ingrijpend veranderen dankzij de komst van de nieuwe hoofdsponsor, EQIN.  

EQIN is de meest veelzijdige “allround” speler op het gebied van verhuur en verkoop van industrieel materieel en specialist op het gebied van tijdelijke licht-, lucht- en stroominstallaties . Daarnaast is EQIN Opleidingen de expert op het gebied van o.a. lasopleidingen en certificering. EQIN levert u uw materieel in Noordwest Europa en waar mogelijk wereldwijd.

Na de constructieve samenwerking in 2015 en de goede resultaten tijdens de 24HoZ (winst in de GT light klasse, nvdr.) was het een formaliteit om de samenwerking in 2016 verder te zetten en uit te breiden.

“We nemen afscheid van de vertrouwde rode kleuren en maken plaats voor Springtime Green", vertelt Patrick Lefèvre, teambaas van VGL Racing.  “Ook de EQIN slogan is VGL Racing op het lijf geschreven : "Fits in by standing out".

“Uiteraard zal ook het logo van Make-a-Wish terug te vinden zijn op de VGL Saker 2.0 en binnenkort maken we de andere partners bekend.  Maar met de komst van EQIN is de kop eraf, seizoen 2016 mag, wat ons betreft, al van start gaan !” besluit Kelly.   

VGL Racing press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit op vrijdag 22 januari 2016.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons