van der Horst

VGL Racing viseert titel met Saker RapX en nieuw rijderstrio

VGL Racing - Saker RAPX
VGL Racing - Saker RAPX
VGL Racing kennen we al enkele jaren als team uit de nationale autosport met deelnames aan naast de VW Fun Cup uiteraard ook het Belcar Endurance Championship met de opvallende Saker RapX. De wagen, door het team Blowing Britney gedoopt, komt ook in 2019 wederom aan de start van het nationale kampioenschap uithouding, al verhuist de bolide naar een andere klasse en zien we nieuwe namen instappen op de bolide.
Kata Bozó
Kata Bozó
"We zullen in 2019 een quasi volledig nieuwe en internationale rijdersbezetting kennen op onze Saker RapX", vertelt teamchef Patrick Lefèvre aan Autosport.be. "Dat is een nieuwigheid en het zal zeker aanpassen zijn, maar we komen aan de start om zeges te scoren in onze klasse. Daarvoor doen we een beroep op Kata Bozó, die afgelopen jaar al de 24 Hours of Zolder betwistte voor ons team en dit seizoen eveneens onze kleuren verdedigt in de VW Fun Cup. Daarnaast hebben we ook Joël Uylenbroeck in onze rangen, een veelzijdige piloot die reeds verschillende malen mocht plaatsnemen op het hoogste schavot. Tot slot versterkt ook Alex Cascatău onze rangen, net als Joël stapt hij over van BMW naar Saker."

VGL Racing - Saker RAPX
VGL Racing - Saker RAPX
Vooral het feit dat de Saker RapX naar een andere klasse verhuist, stemt teameigenaar Lefèvre hoopvol. "Vorig jaar moesten we opboksen tegen de tweede generatie GT4-wagens en eigenlijk zijn die auto's gewoon te snel voor ons. Het hield mijn inziens geen steek dat de organisatie ons in dezelfde klasse stak. Twee jaar geleden konden we nog af en toe schitteren gezien het beperkte GT4-deelnemersveld, maar vorig jaar was het vechten tegen de bierkaai. In Belcar 5 kunnen we met gelijke wapens strijden en willen we dit seizoen onze Saker opnieuw op het podium zien eindigen en liefst met de grootste beker huiswaarts keren."

Foto's: Marnik Mouchaers & Geert FranquetSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zondag 24 maart 2019.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons