van der Horst

Vice WTCR-kampioen Yvan Muller vervoegt Thed Björk bij Lynk & Co/Cyan Racing in 2019

Lynk & Co 03TCR
Lynk & Co 03TCR
Toen het Chinese Lynk & Co midden oktober op de Fuji Speedway bekend maakte in 2019 met partner Cyan Racing en rijder Thed Björk te zullen deelnemen aan het tweede WTCR-seizoen lag het voor de hand dat ook Björk's teamgenoot Yvan Muller volgend seizoen deel zou gaan uitmaken van het nieuwe team. Muller bevestigde gisteren in Macau dan ook het nieuws. Verwacht wordt dat het team in 2019 minstens drie, mogelijk vier Lynk & Co 03 TCR-wagens zal inzetten waarvan één bijna zeker voor Muller's snelle neef Yann Ehrlacher.
Yvan Muller - YMR Hyundai TCR
Yvan Muller - YMR Hyundai TCR
De aankondiging is lang geen verrassing. Muller stond Björk reeds eind 2016 aan het stuur van een Volvo bij tijdens de finale in Losail bij diens gooi naar de titel. In 2017 fungeerde de viervoudige toerwagenkampioen als ontwikkelingsrijder en senior advisor voor het team van Christian Dahl dat met Björk de laatste WTCC-titel in de wacht sleepte. Na een sabbatjaar nam Muller dit seizoen de draad weer op in de nieuwe WTCR-serie mét Björk en het eigenste Yvan Muller Racing, een dekmantel zeg maar voor Cyan Racing dat op deze manier met twee Hyundai i30N TCR het seizoen 2018 overbrugde. Geely Group Motorsport dat zowel Lynk & Co als Volvo bezit, zette dit jaar een ontwikkelingsprogramma op poten dat het beste laat vermoeden voor 2019.
 
Yvan Muller - Thed Björk
Yvan Muller - Thed Björk
"Ik vond het prettig samen te werken met Cyan Racing, en met hen aan dit nieuwe opzet met Lynk & Co te kunnen verderwerken is ideaal" aldus Muller (49) die samen met Björk 18 podiumplaatsen behaalde dit jaar. Hoewel hij voor drie punten naast de rijderstitel greep, won het Zweedse team wel de teamklassering.
"Yvan speelt een sleutelrol in onze gooi naar de WTCR-titel in 2019 en onze samenwerking met Yvan Muller Racing afgelopen seizoen bleek van onschatbare waarde. Dat we thans de titel voor teams pakten schenkt ons het nodige vertrouwen om volgend seizoen meteen een vliegende start te nemen." aldus CEO Cyan Racing Christian Dahl.

Foto's: Hans van Onsem & FIA WTCRSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op maandag 19 november 2018.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons