van der Horst

Video: BRASS Racing kijkt reeds richting 2014

Brass Racing - Dodge Viper GT3
Brass Racing - Dodge Viper GT3
De motoren zijn amper afgekoeld of Jerry De Weerdt en zijn entourage kijken reeds reikhalzend uit naar het autosportseizoen 2014. We zagen Jerry de Weerdt afgelopen seizoen aan de start met verschillende wagens in verschillende disciplines. Zo nam hij met de Viper GT3 RT/10R samen met Jeffrey Van Hooydonk de start in de BRCC, maar haakte vroegtijdig af na enkele pechraces waardoor hij in GT Pro en in het algemeen klassement een goede klassering mocht vergeten.
  • LTF
Jeffrey Van Hooydonk - Jerry De Weerdt
Jeffrey Van Hooydonk - Jerry De Weerdt
Het duo was nochtans goed aan het seizoen begonnen op Circuit Zolder met een plaats op de eerste startrij op 147/1000 sec. van de Aston Martin GT3 van GPR. Ze sloten de wedstrijd af met een knappe derde plaats algemeen. Tijdens de tweede wedstrijd in Dijon stonden Jerry en Jeffrey opnieuw op de eerste startrij naast de Aston Martin, maar ditmaal doorboorde een steen de radiator en moesten ze de handdoek werpen. Tijdens de derde wedstrijd, in het kader van de Spa Euro Race, lag BRASS Racing na een uur wedstrijd aan de leiding, maar toen brak de steekas en opnieuw moesten ze puntenloos huiswaarts. De wedstrijd in het voorprogramma van de 24 Hours of Spa stond niet in de agenda en zodoende was de rol van BRASS Racing uitgespeeld binnen de BRCC waarin ze tijdens de eerste drie wedstrijden een belangrijke rol van betekenis speelden.

Jerry De Weerdt - Chevrolet Corvette Stingray BRASS Racing
Jerry De Weerdt - Chevrolet Corvette Stingray BRASS Racing
Met de Corvette Stingray kwam Jerry aan de start tijdens de 50-jarige verjaardag van Circuit Zolder en  traditioneel werd de Mustang Shelby GT350 van stal gehaald voor de Spa Six Hours.





Jerry De Weerdt - Euro Nascar
Jerry De Weerdt - Euro Nascar
Verder toefde hij in Monza ook in de Euro Nascar met een Nascar Chevrolet Camaro van Gonneau Racing by Overdrive en sloot het seizoen af tijdens de Race Promotion Night met zijn Ford Mustang GT4. In 2012 werd de Viper GT3 RT/10R ook reeds ingezet in de Supercar Challenge met een tweede plaats op Circuit Zolder als beste resultaat.


Brass Racing - Ford Mustang
Brass Racing - Ford Mustang
Voor 2014 liggen de kaarten nog niet helemaal op tafel. Mogelijk wordt met de Viper GT3 de Dutch Supercar gereden, maar de kans bestaat ook dat Jerry een volledig seizoen Euro Nascar aan zijn kalender toevoegt. Verder wil hij verschillende wedstrijden betwisten met de Chevrolet Corvette Stingray binnen de Belgian Historic Cup, uiteraard opnieuw de Spa Six Hours met de Mustang Shelby en de Race Promotion Night.




Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Circuit op donderdag 21 november 2013.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons