van der Horst

Video + Foto's: 24H Spa: Jos Menten slachtoffer van zware crash op Raidillon

Blancpain Racing - Lamborghini Gallardo FL2
Blancpain Racing - Lamborghini Gallardo FL2
Jos Menten maakte afgelopen zaterdag tijdens de 24 Hours of Spa aan boord van de Blancpain Racing Lamborghini Gallardo FL2 een zware klapper bovenaan de Raidillon. De Nederlander verloor de controle over zijn Italiaanse volbloed halverwege de Raidillon en klapte hevig de bandenstapels in. Onze Noorderbuur kwam er gelukkig slechts met de schrik vanaf en werd na een controle aan de medische toren fit verklaard. De Lamborghini moest echter fel gehavend het opgavepark vervoegen...
  • Prospeed Competition
Blancpain Racing - Lamborghini Gallardo FL2
Blancpain Racing - Lamborghini Gallardo FL2
Dat Jos Menten te weinig wedstrijdminuten op zijn teller heeft staan, klopt hoegenaamd niet. Hier en daar suggereerde men namelijk dat de crash weleens hieraan te wijten zou zijn. Menten werkt echter het hoogstaande VLN-kampioenschap af aan boord van de RTR Teichmann Racing Porsche 911 GT3 Cup samen met Marc VDS speerpunt Markus Palttala. Tijdens de laatste race in het kampioenschap werd het duo nog derde in hun Cup 2 klasse nadat een overwinning zelfs tot de mogelijkheden behoorde.

Hieronder kan je nogmaals de beelden bekijken van de zware crash van onze Noorderbuur.


Foto's: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Olivier Gouters in Blancpain GT Endurance op dinsdag 30 juli 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons