van der Horst

Video: Spectaculaire dronebeelden tijdens (!) race op nieuwe Circuit Zandvoort!

Start WEK Final 4 - Zandvoort Reborn
Start WEK Final 4 - Zandvoort Reborn
Bas Koeten Racing heeft unieke beelden geschoten tijdens de eerste race op het vernieuwde Circuit Zandvoort. Het Nederlandse team kreeg van het circuit namelijk de opdracht om de start van de WEK Final 4 gisteren te filmen. Daarop werd besloten een drone in te schakelen die... nabij de wagens vloog. Dat huzarenstukje leverde unieke beelden op!
Equipe Verschuur - Renault RS01
Equipe Verschuur - Renault RS01
De WEK Final 4, Zandvoort Reborn gedoopt, werd overigens vanaf pole gewonnen door de Renault RS01 van Equipe Verschuur bestuurd door Erik van Loon, Harrie Kolen en Mike Verschuur waarmee eerstgenoemde twee rijders zich ook verzekerden van de titel. Beste Belg was in eerste instantie Nicolas Vandierendonck, die samen met Bas Schouten de Thems Racing Porsche de sporen gaven. De gedegen Belgisch-Nederlandse tandem klopte Speedlover, maar werd bedacht met een straf omdat de laatste rijderswissel een vijftal minuutjes te laat gebeurde; zo verloren ze de bronzen plak. Bob Herber en Mark van der Aa overklasten in hun Lamborghini Huracán Super Trofeo de Porsches en eindigden als tweede, voor de Porsche van het Belgische Speedlover met Noorderburen Remon Vos en Kevin Veltman aan het stuur.


Noot: Indien de video niet werkt, klik hier

Eindstand Winter Endurance Kampioenschap 2019-2020

Erik van Loon & Harrie Kolen (22 punten)
Roel van Dijk & Pieter Bikker (20 punten, waarvan één zege als beste resultaat)
Jan Visser & Ralph Visser (20 punten, waarvan een 2e plaats als beste resultaat)
Melvin de Groot (19 punten)

Foto's: Circuit ZandvoortDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op zondag 8 maart 2020.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons