van der Horst

Video: SRT Mercedes uitgeschakeld na brute crash tijdens EK GT4

SRT - Mercedes AMG GT4
SRT - Mercedes AMG GT4
De SRT Mercedes-AMG GT4 van Sam Dejonghe en Gregory Eyckmans raakte tijdens de wedstrijd van het European GT4 Championship betrokken bij een drieste crash met de Autorlando Porsche van Alessandro Giovanelli. De Italiaan miste zijn rempunt compleet en knalde pardoes in de zijkant van de Belgische Mercedes. Het was meteen einde verhaal voor Sam Dejonghe, die nochtans aan een zeer sterk weekend bezig was. Mogelijk waren de remmen van de Porsche onvoldoende op temperatuur voor het aansnijden van een van de traagste bochten van het circuit.
  • LTF
SRT - Mercedes AMG GT4
SRT - Mercedes AMG GT4
Het Europees Kampioenschap GT4 gooide hoge ogen dit weekend, met een bomvol deelnemersveld gekruid met imposante bolides en spannende races. Enige domper op het Belgische verhaal was wel de crash met Dejonghe. Een incident dat wel verstrekkende gevolgen had voor de troepen van Patrick en Niels Selleslagh, want de wagen moest verstek geven voor de openingsmanche van het Belcar Endurance Championship die later op de dag werd betwist. Bovendien is de schade aanzienlijk, waar de bolide zou hersteld kunnen worden - zo bevestigde men aan Autosport.be. Een geluk bij een ongeluk, SRT beschikt over drie exemplaren van de Mercedes-AMG GT4 en kon alzo een noodoplossing forceren door de bolide van Louis-Philippe Soenen te laten starten in de Belcar. Beelden van de crash die Autosport.be kreeg toegestuurd, treft u hieronder aan - oordeelt u vooral zelf...


Foto's: Marnik MouchaersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op maandag 9 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons