van der Horst

Video van aanpassingen Circuit Spa-Francorchamps

Renderbeeld vernieuwde Eau Rouge
Renderbeeld vernieuwde Eau Rouge
Het Circuit van Spa-Francorchamps heeft recent de eerste fase van de werken aan het circuit aangekondigd. Die werken vinden plaats in het licht van de terugkeer van de FIM WK Endurance-etmaalrace voor motoren waarvan de eerste editie op het Ardense circuit zal plaatsvinden in juni 2022, met de start voorzien op vrijdagavond.
  • St. Paul
De werken aan het circuit zijn onderverdeeld in twee categoriën. Enerzijds het circuit zelf en anderzijds de infrastructuur rond het circuit. Om de EWC 24H Spa Motos te kunnen organiseren, moeten er wat aanpassingen gebeuren aan het Circuit van Spa-Francorchamps. De 'lay-out' zelf zal niet veranderen, maar er wordt wel gewerkt aan elementen naast de baan. Zo wordt de vrije ruimte verbreed en zullen er (opnieuw) grindbakken geplaats worden aan La Source, Raidillon, Blanchimont, Les Combes en tenslotte Stavelot.

De infrastructuur van het circuit was ondertussen ook al een beetje verouderd. Daardoor besloten de eigenaren van het circuit om de infrastructuur mee te vernieuwen. Zo zal er een nieuwe overdekte tribune komen aan de Raidillon. Er zullen bijna 4.600 zitplaatsen zijn met een panoramisch uitzicht vanaf alle punten van de tribune over La Source, de oude start/finish en de Raidillon.

Renderbeeld vernieuwde 'Endurance-Tribune'
Renderbeeld vernieuwde 'Endurance-Tribune'
Ook de tribune aan de oude start/finish-lijn en de startplaats van de 24 Uur van Spa heeft betere tijden gekend. De verbreding van de baan tussen La Source en Raidillion gaf het circuit de kans om de oude tribune ook te renoveren. Zo zullen er 4.144 zitplaatsen komen met een een panoramisch uitzicht vanuit alle punten van de tribune over La Source, de Endurance-zone en Raidillon.

Er naast komt een niet-overdekte 'Endurance Tribune' die 3.000 zitplaatsen zal bevatten en de natuurlijke helling van het circuit meevolgt. Samen met de F1-tribune en Rallycross-tribune zullen er nu zo'n 26.000 zitplaatsen zijn naast het circuit van Spa-Francorchamps.

Hieronder vindt u de officiële video van Circuit de Spa Francorchamps met al hun plannen in detail:

Foto: Spa-FrancorchampsDit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Circuit Nationaal op dinsdag 6 april 2021.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons