van der Horst

Video: Wanneer een LMP3 bij 240km/h zonder remmen valt en crasht

Graff - Ligier JSP3
Graff - Ligier JSP3
Afgelopen december was James Winslow betrokken bij een zeer zware crash in het eerste deel van de Gulf 12 Hours op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi. Aan het einde van de snelste passage op het circuit kwam de Brit plots zonder remmen te zitten op zijn Graff Racing Ligier JS P3 en dat aan een snelheid van meer dan 200km/h. De daaropvolgende frontale crash was zwaar en gezien het niet de eerste impact was voor het Franse team tijdens de meeting, gooide men de handdoek uit gebrek aan wisselstukken.
Winslow zelf werd in allereil afgevoerd naar het ziekenhuis, maar overleefde de impact. Lichamelijk draagt hij echter nog steeds de gevolgen van de loeiharde klap. Zo is onder meer zijn ruggegraat op twee plaatsen gebroken en bovendien beschikt de dertiger niet over een verzekering om de kosten van het herstel te helpen dragen. De vooruitzichten zijn echter positief, maar door de crash kan Winslow vanzelfsprekend niet werken momenteel en dus stapelen de rekeningen zich op. "Vrienden van mij hebben een crowdfunding pagina opgezet om mij te helpen om mijn steeds steigende ziekenhuis- en revalidatiekosten te betalen, nadat mijn remmen volledig faalden tegen 240km/h bij de Gulf 12H. Mijn zogenaamde "team" lijkt mij in de steek gelaten te hebben, met een gebroken rug en borst en een hoge rekening en maanden herstel", aldus Winslow. "Om te helpen of te doneren, klik op de link hieronder. Zelfs de kleinste bijdrage zou enorm gewaardeed worden."

https://www.gofundme.com/jameswinslowrecovery

Normaliter publiceren we dergelijke beelden niet, maar de video van de impact werd vrijgegeven door de entourage van Winslow; de beelden spreken voor zich...
 


Foto: Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Video op vrijdag 19 januari 2018.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons