van der Horst

Vier Belgen aan de start in Blancpain GT Sports Club

SRO GT Sports Club
SRO GT Sports Club
Nadat vorig week in Paul Ricard al werd bekend gemaakt dat 20 wagens aan de start zullen verschijnen van de eerste manche van de Blancpain GT Sports Club, heeft SRO nu ook de volledige deelnemerslijst vrijgegeven. Het kampioenschap dat zich volledig richt op amateur rijders met een Bronze statuut kent dus een duidelijke groei en kan opnieuw op de nodige interesse uit België rekenen, vier landgenoten tekenen namelijk present. In totaal staan er 11 teams en 6 merken (Audi, BMW, Corvette, Ferrari, Lamborghini en Mercedes) aan de start.
Jean-Michel Baert (WRT Audi), Louis Philippe Soenen (WRT Audi) en Patrick Van Glabeke (AF Corse Ferrari) keren allemaal terug in 2016, waarbij laatstgenoemde zelfs als enige een nieuwe Ferrari 488 GT3 aan de start brengt. Nicolas Vandierendonck vervoegt het kampioenschap en zal ongetwijfeld de nodige aandacht trekken met zijn door Patrick Selleslagh (SRT) gerunde Corvette C6 ZR1 GTE. Voorts verschijnen er nog drie Ferrari 458 GTE’s aan de start. AF Corse is het best vertegenwoordigd met maar liefst zes wagens op de inschrijvingslijst. Massimiliano Bianchi ontbreekt op het appel en zal zijn titel dus niet verdedigen dit seizoen. 

De Blancpain GT Sports Club wordt verreden in het voorprogramma van de Blancpain GT Series. Een weekend bestaat uit twee vrije trainingen van een half uur, gevolgd door een kwalificatie van 20 minuten die de grid bepaalt voor de Qualifying Race (25min), gevolgd door de 40-minuten durende Main Race. Iedere rijder heeft een wagen voor zichzelf, er vinden geen rijderswissels plaats.

entry list Blancpain GT Sports Club Misano 2016
entry list Blancpain GT Sports Club Misano 2016Foto: SROSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op maandag 14 maart 2016.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons