van der Horst

Vier Belgen in Virtual Le Mans Series

Rebellion Williams eSports
Rebellion Williams eSports
Met nog twee weken te gaan voor de eerste manche van de Virtual Le Mans Series, maakte de organisatie vandaag bekend wie er allemaal zal deelnemen. 38 wagens zijn er ingeschreven over de twee klassen, 21 LMP2's en 17 GTE's. Langs Belgische zijde zal zeker WRT met zijn eSports team aan de start verschijnen, terwijl er ook nog eens vier landgenoten bij de rijders zullen deelnemen.
e-Team WRT
e-Team WRT
Esports Team WRT was vorig jaar ook al van de partij. Toen kregen Kelvin van der Linde en Dries Vanthoor de hulp van Arne Schoonvliet en Fabrice Cornelis. Die laatste twee blijven aan boord, maar krijgen nu nieuwe profs naast zich met Ryuichiro Tomita - die ook al aan elke virtuele wedstrijd deelnam tijdens de Fanatec GT World Challenge Europe Endurance Cup - en Franco Colapinto. Ook wie we terug zien is Stoffel Vandoorne. De Rumbekenaar nam vorig jaar deel met Veloce eSports, maar komt nu uit voor JOTA en deelt het virtuele stuur ondermeer met Harry Tincknell en Mike Epps.

Bij de GTE's is de vierde en laatste landgenoot ingeschreven. Simon Pilate - die eveneens vorig jaar aan de start verscheen in de allereerste Virtual 24 Hours of Le Mans - komt uit voor Tesla R8G Esports, het team van Romain Grosjean. Hij zal het stuur delen met Pierre-Louis Chovet en drie simracers. De rest van de deelnemerslijst omvat een weelde van toppers uit de echte racewereld, maar ook volleerde simracers. De eerste race, de 4 Hours of Monza, wordt afgewerkt op 25 september.

Foto's: FIA WEC - Belgian Audi ClubSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op dinsdag 14 september 2021.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons