van der Horst

Vier Hyundai i30 N TCR op de WTCR-grid

Gabriele Tarquini & Norbert Michelisz (BRC Racing)
Gabriele Tarquini & Norbert Michelisz (BRC Racing)
Hyundai Motorsport Customer Racing maakte eerder deze week de rijdersbezetting voor de 2020-campagne bekend, al weet zelfs Joost niet wanneer het WTCR-seizoen daadwerkelijk van start zal gaan. Zoals verwacht gaan titelverdediger Norbert Michelisz en diens kompaan Gabriele Tarquini andermaal als teamgenoten de titelstrijd aan onder de BRC Hyundai N LUKOIL Squadra Corse-vlag. Twee extra Hyundai's worden ingezet door het Duitse Engstler Hyundai N Liqui Moly Racing Team, dat uitpakt met belofte Luca Engstler en Nederlander Nicky Catsburg.
Norbert Michelisz - BRC Racing Hyundai i30 N TCR
Norbert Michelisz - BRC Racing Hyundai i30 N TCR
Dat Michelisz en Tarquini met BRC opnieuw present tekenen is uiteraard geen verrassing. De Hongaar won in 2019 vijf wedstrijden, lukte evenveel pole positions en tien podiums, en snoepte Honda-topper Esteban Guerrieri in de allerlaatste confrontatie de rijderstitel af.  Veteraan Tarquini (58) liet in diens veertiende toerwagenseizoen twee zeges optekenen en eindigde zesmaal op het podium, wat het italiaanse BRC een tweede stek in het teamkampioenschap opleverde.

Luca en Franz Engstler
Luca en Franz Engstler
Spijts de voor de hand liggende (non-officiële) steun van Hyundai Motorsport Customer Racing zou zelfs de afgeslankte aanwezigheid van het Italiaanse team naar verluidt te danken zijn aan de kostendrukkende maatregelen die er kwamen op aandringen van de teams. Dit geldt ongetwijfeld des te meer voor Engstler Hyundai N Liqui Moly Racing, het Hyundai-klantenteam dat thans naar de WTCR promoveert nadat het vorig jaar met youngster Luca Engstler zowel in TCR Germany, TCR Asia als TCR Malaysia met de titel aan de haal ging. Teameigenaar Franz Engstler, zelf geruime tijd in o.m. DTM en WTCC actief, maakt hiermee zijn come back naar de toerwagen-koninginneklasse nadat hij eind 2017 om budgettaire redenen voor de nieuwe, toen nog zwaar door de constructeurs ondersteunde serie moest afhaken.

WTCR is geen onbekend terrein Engstler Junior die vorig jaar deel uitmaakte van het Hyundai Junior-programma. De 20-jarige Duitser uit Wiggensbach kreeg op de Slovakia Ring reeds een WTCR-wild card toegestopt en maakte in Macau als vervanger van Augusto Farfus zelfs deel uit van de officiële Hyundai-squad.

Nicky Catsburg met Norbert Michelisz
Nicky Catsburg met Norbert Michelisz
Terwijl Braziliaan Farfus dit jaar andere oorden opzoekt, gaat Noorderbuur Nick Catsburg voor een tweede seizoen als Hyundai-fabrieksrijder aan de slag. Catsburg wierp zich vorig jaar op als de perfecte teamspeler door met enkele - door de concurrentie minder gesmaakte -  maneuvers zijn steentje bij te dragen tot de rijderstitel van kopman Michelisz. 

Foto's: FIA WTCC/DPPISchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op woensdag 18 maart 2020.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons