van der Horst

Vier op een rij voor George Russell tijdens Virtual Canadian Grand Prix

Resultaten Virtual Canadian Grand Prix
Resultaten Virtual Canadian Grand Prix
Het was weer een druk weekend in de simwereld. Na de Virtual 24H Le Mans en aan Belgische zijde de Zolder Touring Cup en Virtual Belcar, kende de Formule 1 ook zijn finale voor de Virtual Grand Prix-competitie. Aangezien Charles Leclerc niet aan de start verscheen van de Canadese Virtual GP, moest George Russell alleen maar starten om kampioen te worden. Het hield de Brit evenwel niet tegen om zijn vierde race op rij te winnen.
  • Skylimit Events
Net als tijdens de vorige races zette Russell zijn eerste stap naar de overwinning al tijdens de kwalificaties, waar hij meer dan vier tiende sneller was dan Alexander Albon. De race verliep allesbehalve vlot voor de Red Bull-rijder, die kampte met verbindingsproblemen. Hierdoor verloor hij al snel voeling met Russell en kreeg hij de Williams van Nicholas Latifi en de Mercedes van Esteban Gutiérrez achter zich. Albon hield stand, maar naarmate de race vorderde, liep hij meer en meer tegen bestraffingen aan, waardoor de hoop op de overwinning al snel weg was. Russell zou nog aangeboden hebben om te vertragen om het toch nog interessant te maken voor het publiek, maar de Brit met Thaise roots weigerde dat per direct.

Aan de meet won Russell met zes seconden voorsprong op Albon, die dankzij de bestraffingen van de Red Bull-rijder tot vijftien seconden was opgelopen. Toch kwam de tweede plaats van Albon niet in gevaar en hield hij aan de meet net geen vier seconden over op Gutiérrez. Caio Collet eindigde met de Renault op plaats vier, terwijl de Australiër Benjamin Daly - op YouTube gekend als Tiametmarduk - met de McLaren de top 5 vervolledigde.

De Virtual Grand Prixs zitten erop en dat betekent dat er voortaan wordt gefocust op de eerste echte Grand Prix, die over twee weken plaatsvindt in Oostenrijk.

Foto: Formula 1



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule 1 op maandag 15 juni 2020.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons