van der Horst

Vier titels op zes voor Belgian Audi Club Team WRT

Podium hoofdrace
Podium hoofdrace
De toeschouwers die in Zandvoort de finale van de Blancpain Sprint Series bijwoonden, zullen zich de uitstap niet hebben beklaagd. Tot op de finishlijn van de kampioenschapsrace konden ze genieten van een boeiende strijd voor de overwinning en de titel. Door tweede te worden, net achter de winnende Bentley, wist Robin Frijns zich echter wel te verzekeren van de titel in de Blancpain GT Series, het kampioenschap dat zowel de sprint- als uithoudingsraces overkoepelt. Het Belgian Audi Club Team WRT eindigde dan weer als eerste bij de Teams in de Sprint Series en behaalde tevens de eindzege in het algemene klassement van de GT Series, drie weken na het behalen van de titel in de Endurance Series. En dus kunnen het Belgian Audi Club Team WRT en zijn piloten opnieuw een uitstekend rapport voorleggen met 4 op de 6 behaalde titels!
Frijns/Mies - WRT Audi R8 LMS ultra
Frijns/Mies - WRT Audi R8 LMS ultra
Maar we zouden liegen als we zouden zeggen dat er geen ontgoocheling heerste in de paddock op zondagnamiddag. Voor Robin Frijns, dit weekend met Christopher Mies als ploegmaat na de blessures van Laurens Vanthoor, begon het weekend alvast voorspoedig met een tweede chrono in de trainingen.  Maar tijdens de kwalificatierace ging het al snel fout toen de Nederlander licht werd aangetikt door de Ferrari van Rinaldi Racing en kwam vast te zitten in het gravel van de Tarzanbocht. Voor Robin en Christopher zat er uiteindelijk niet meer in dan een 15de plaats.

Op zondag was het diezelfde Christopher Mies die voor de prestatie van de middag zorgde.  Na een incidentrijke start, waarbij meerdere wagens betrokken waren, en een korte neutralisatie, loodste de Duitser zijn Audi R8 LMS ultra #1 vanuit 15de stelling naar de 2de plaats, net achter de Bentley van Bukh en Abril. Jammer genoeg verloor Robin, na een vliegensvlugge pitstop van de #1 crew, enkele tellen bij het herstarten van de motor. Hij stoof vervolgens in het spoor van de Bentley het duinencircuit op, maar slaagde er niet in om de leidende Bentley echt aan te vallen. 376 duizenden van een seconde kwam de Nederlander te kort voor de titel in de Blancpain Sprint Series…

Vervisch/Thiim - WRT Audi R8 LMS ultra
Vervisch/Thiim - WRT Audi R8 LMS ultra
Op de Audi R8 LMS ultra #2, kenden Frédéric Vervisch en Nicki Thiim wel een uitstekend weekend.  Het gelegenheidsduo was het weekend lang in de voorste gelederen terug te vinden: 3de in de kwalificaties, 2de in de kwalificatierace en uiteindelijk ook 3de in de kampioenschapsrace. Een ding is zeker, de passage van het Belgisch-Deense duo ging niet onopgemerkt voorbij!  Ook voor het koppel Stéphane Richelmi en Stéphane Ortelli eindigde het seizoen met een positieve noot na zowel op zaterdag als zondag als vijfde te worden afgevlagd.  Frank Stippler en James Nash daarentegen werden ook nu weer achtervolgd door pech en moesten twee maal opgeven…

Belgian Audi Club Team WRT
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Endurance op maandag 12 oktober 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Finaleraces.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons