van der Horst

Vier VW Golf GTI TCR aan de start in Spa-Francorchamps, Vernay en Huff als internationale vedettes!

Jean-Karl Vernay - VW Golf GTI TCR
Jean-Karl Vernay - VW Golf GTI TCR
Volkswagen zal bijzonder goed vertegenwoordigd zijn tijdens de eerste manche van de TCR Benelux – een referentie voor toerwagens in de Lage Landen – die dit weekend plaatsvindt in Spa-Francorchamps.
Naast de auto van Delahaye Racing Team, bestuurd door Junior-kampioen Romain de Leval en de jonge Italiaan Giacomo Altoè, worden twee Golf GTI TCR ingezet door Team WRT. De eerste wordt toevertrouwd aan de jonge Maxime Potty en Mathieu Detry, die de zes races van het kampioenschap zullen afwerken. Het tweede exemplaar wordt ingeschreven onder de naam van Leopard Racing Team WRT voor de TCR Benelux Trophy, en zal zonder twijfel niet onopgemerkt blijven.

Aan het stuur van die bolide zien we immers de huidige leider in de TCR International Series, de Fransman Jean-Karl Vernay (29). Hij krijgt in de Belgische Ardennen de steun van niemand minder dan Rob Huff. De 37-jarige Brit is een van de absolute referenties in de wereld van toerwagenraces, getuige zijn titel van Wereldkampioen WTCC in 2012. Met zo’n prestigieus duo wordt Leopard Racing Team WRT, gezamenlijk geleid door Miodrag Kotur en Vincent Vosse, meteen een van de grote favorieten voor de eerste afspraak van de TCR Benelux.

Er zou nog een vierde VW Golf GTI TCR van de partij moeten zijn dankzij Milo Racing, dat zijn team in de komende uren zal bekendmaken.

We herinneren dat er vijf wedstrijden op het programma staan van deze TCR Benelux Trophy, met de Qualifying Long Race op zaterdag om 16.55u en vervolgens tweemaal twee opeenvolgende sprintraces van twintig minuten, op zondag om 10.30u en 16.50u.

Belgian VW Club press  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons