van der Horst

Vier wereldprimeurs op het autosalon van Brussel

European Motor Show Brussels 2014: De wagens (deel 2)
Het salon van Brussel kan op het gebied van premières niet opboksen tegenover de shows in Genève, Frankfurt, Tokio of Detroit, maar toch mogen wij dit jaar niet minder dan vier wereld primeurs en 12 Europese primeurs verwelkomen in onze hoofdstad. Laten wij eerst kijken welke modellen voor het eerst op mondiaal vlak aan het publiek getoond worden. Verruit het meest in het oogspringende debuut is dat van de nieuwe Nissan Qashqai. Bij de drie andere premières, de Opel Meriva, de Renault Mégane CC en de Toyota Verso 1.6 diesel, betreft het updates van bestaande modellen.
d1dd728cf76df25cd987c4c97159c6aaaac81e89.jpg
Nissan achtte de tijd rijp om de succesvolle Qashqai, die al zeven jaar op de markt is, een grondige opknapbeurt te geven. Op het salon is dan ook voor het eerst de tweede generatie van de compacte SUV te bewonderen. Natuurlijk valt de nieuwe look het meest op maar even belangrijk is het invoeren van nieuwe motoren waaronder de van Renault afkomstige 1.5 dCi en de 1.6 dCi. Ook de elektronica werd aan de tijd aangepast zodat de bestuurder over meer rijhulpmiddelen kan beschikken.

European Motor Show Brussels 2014: De wagens (deel 1)
De Opel toont in Brussels naast de mooie Monza concept car, voor het eerst de van een facelift voorziene Meriva waarbij de LED verlichting direct opvalt. Ook het interieur werd deftig onder handen genomen, waarbij de uitrusting verbeterd werd en een nieuwe, zuinige  aan de EURO6 norm aangepaste nieuwe 1.6 CDTI dieselmotor doet zijn intrede in het gamma. Renault breidt de Mégane familie uit met de
31647f2188aa423386e5b641a3c8dea6b7dc1cc1.jpg
Coupé-Cabrio, die opvalt door zijn nieuwe frontpartij met groot Renault embleem. Op de Toyota stand kan men voor het eerst de Verso 1.6 Diesel bestellen. De dieselmotor die in samenwerking met BMW ontwikkeld werd en levert 112 pk, is fiscaal veel interessanter dan de vorige 2.0 D en 2.2 D.  

Morgen vervolgen wij onze artikelreeks over het salon met een eerste blik op de Europese premières, en vandaag kan u reeds het vervolg van de foto's bekijken.

Foto's: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Autosalon op donderdag 16 januari 2014.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons