van der Horst

Vierde podium op rij voor Curbstone FMA Ferrari en Van Glabeke/Jonckheere

Van Glabeke-Jonckheere - Curbstone FMA Ferrari 458 GT3
Van Glabeke-Jonckheere - Curbstone FMA Ferrari 458 GT3
Na een schitterende zege en een tweede plaats tijdens het openingsweekend van de Supercar Challenge op Circuit Park Zandvoort mochten Patrick Van Glabeke en Frédérique Jonckheere als leiders in Divisie GT afreizen naar de Eifel waar op de Nürburgring de derde en vierde manche werd verreden van de Supercar Challenge in het kader van het schitterende weekend van Acceleration.
Podium Divisie GT - SCC Nürburgring
Podium Divisie GT - SCC Nürburgring
Het duo en de Curbstone FMA Ferrari 458 GT3 verkeerden in optima forma en tijdens de kwalificatie werd een tweede startplaats in Divisie GT uit de brand gesleept. De mooie medaille, behaald op Circuit Park Zandvoort, had ook een keerzijde want ze werden bedacht met 25 extra successeconden die ze moesten uitzweten tijdens de verplichte pitstop. Het werd een mooie strijd met vooral drie wagens aan de start die ook regelmatig opduiken tijdens de trackdays van Curbstone. Een kleine onderlinge competitie met ondermeer nog de NSC Lamborghini Gallardo GT3 van Verstraete/Dubois en de Ferrari 458 Challenge van het duo Stoffel/Rivas.

Met een tweede chrono tijdens de kwalificatie mocht Patrick Van Glabeke de bloedmooie Ferrari de sporen geven.  De Curbstone-patron zat goed in de wedstrijd, maar maakte een pirouette en verloor een dikke 30 seconden. Uiteindelijk kon Frédérique Jonckheere het Italiaanse raspaard nog naar de tweede plaats loodsen op vijf seconden van de NSC Lamborghini. Jonckheere draaide hierbij de snelste chrono in de race.

Van Glabeke-Jonckheere - Curbstone FMA Ferrari 458 GT3
Van Glabeke-Jonckheere - Curbstone FMA Ferrari 458 GT3
Tijdens de tweede manche van het weekend pakte Van Glabeke opnieuw de start, maar door een inschattingsfout bleef hij te lang buiten achter de safety car terwijl de pitwindow reeds open was. Hierdoor verloor het duo opnieuw een pak tijd tegenover de concurrentie maar ze eindigden toch nog op een mooie derde plaats. Hierdoor zijn ze de enigen die reeds viermaal na elkaar op het podium stonden in Divisie GT en uiteraard hebben ze hun leiding in de tussenstand versterkt.

Patrick Van Glabeke: “Zonder die uitschuiver van mezelf en de inschattingsfout tijdens de safety car procedure hadden we in theorie beide wedstrijden kunnen winnen. Frédérique reed twee schitterende stints en we hebben ons fantastisch geamuseerd. En daar is het ons vooral om te doen en zonder veel gezaag van de concurrentie aan ons oren. Ook de mentaliteit binnen de Supercar Challenge en de weekends waarin ze rijden zijn ronduit schitterend. We gaan nu trachten om tijdens de volgende wedstrijd in Francorchamps het verschil met de concurrentie nog iets verder uit te diepen”.

Ook Frédérique Jonckheere was in de wolken na deze vierde podiumplaats op rij.
Van Glabeke-Jonckheere - Curbstone FMA Ferrari 458 GT3
Van Glabeke-Jonckheere - Curbstone FMA Ferrari 458 GT3
“Ik ben ontzettend blij dat Patrick me de kans geeft om met dergelijk materiaal en in een professionele omkadering te laten rijden. Ik kan amper wachten op het volgende raceweekend in Spa, de thuisbasis van Curbstone. Daar moeten we in staat zijn om tweemaal te winnen en zodoende een buffer in te bouwen voor het kampioenschap. Want nadien komt er een weekend dat de activiteiten van Curbstone de kalender overlappen en dat krijgt uiteraard voorrang. Het weekend is zeer goed verlopen met mooie races en ook de ingenieur van AF Corse heeft zeer knap werk geleverd. Deze verving Massimo die aan de slag was bij Boutsen Ginion in de Blancpain Endurance Series. Via Wim Coeckelberghs kreeg ik ook nog de kans om de drie sprintwedstrijden af te haspelen bij de zeer competitieve V6 Pickup Series en ook daar heb ik een podium kunnen verzilveren. Verder was ik ook onder de indruk van het totaalpakket dat Acceleration biedt. Een grote diversiteit aan wedstrijden, gecombineerd met een festival. Dat is wat het publiek wil”, besluit een enthousiaste Jonckheere.

Curbstone FMA Racing Press Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op dinsdag 27 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Racing Festival.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons