van der Horst

Vierde seizoen Formule E telt 14 races – Geen sprake meer van Brussel

Hong Kong e.Prix
Hong Kong e.Prix
De FIA presenteerde maandag de kalender voor het vierde seizoen van de Formule E en er zijn verschillende wijzigingen aangebracht ten opzichte van het huidige schema. Zo staan er voor het eerst races gepland te Rome, Sao Paulo en Santiago. Daarentegen verdwijnen Buenos Aires, Monaco en mogelijk ook Berlijn van de kalender. Van een e.Prix in Brussel is geen sprake meer, alhoewel er eerder dit jaar nog door de Brusselse regering verzekerd werd dat het evenement in 2018 zou doorgaan aan het Heizel stadion.
  • LTF
Voorstelling New York e.Prix
Voorstelling New York e.Prix
Het seizoen begint ook later dan tot nu het geval was, de e.Prix van Hong Kong waarbij twee races verreden worden, vindt plaats op 2 en 3 december. Dit geeft de teams meer tijd om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Het Europese luik start begin april 2018 met een race in Rome, een primeur voor de Formule E. Na de race in de straten van Parijs gaat het naar Duitsland; alleen is het nog niet zeker of het opnieuw Berlijn wordt of men uitwijkt naar München. De datum van 9 juni wordt vrijgehouden waarschijnlijk voor een race in Zurich, lukt dit niet dan staat Moskou klaar om in te vallen. Zowel in Hong Kong als bij de laatste manches te Montreal en New York worden er twee races betwist.

Er wordt ook een testdag midden in het seizoen voorzien en bij de manches die bestaan uit twee races wordt de vrije training op zondag geschrapt en wordt er enkel op zaterdag voor de eerste race een vrije sessie ingelast. De wagens zullen vanaf seizoen 4 tijdens de race gebruik kunnen maken van een maximum vermogen van 180 kW in plaats van de 170 momenteel.

Formule E kalender seizoen 4:

2-3 december 2017: Hong Kong (Twee races)
13 januari: Marrakesh
3 februari: Santiago
3 maart: Mexico City
17 maart Sao Paulo
14 april: Rome
28 april: Parijs
19 mei: Berlijn of München
9 juni: Zurich of Moskou
7-8 juli: New York (Twee races)
28-29 juli: Montreal (Twee races)

Foto's: FIA Formula E
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule E op maandag 19 juni 2017.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons