van der Horst

Vijf ex-formule 1-rijders tonen interesse in deelname aan Formule E-kampioenschap

Formula E
Formula E
Alle rijders die interesse hebben in het testen van de nieuwe Spark Renault SRT_01 E moeten zich vooraf inschrijven in de Driver' Club du FIA Formula E. Uit de piloten die hun naam opgeven zullen de 10 deelnemende teams hun kandidaten kiezen om één van de 20 ingezette elektrische wagens te besturen. Tot op heden hebben al acht rijders zich gemeld en onder hen zijn er vijf die een verleden hebben in de Formule 1: Sébastien Buemi, Vitantonio Liuzzi, Takumo Sato, Karin Chandock en Ma Qing Hua.
Vitantonio Liuzzi
Vitantonio Liuzzi
Sébastien Buemi, momenteel testpiloot bij Red Bull F1 en lid van het Toyota WEC team, reed voordien drie seizoenen in de F1 voor Toro Rosso. Vitantonio Liuzzi is ook al een oud Toro Rosso-rijder maar kwam in de F1 ook uit voor Red Bull, Force India en HRT. Indycar piloot Takumo Sato was enkele jaren geleden actief bij het ter ziele gegane Super Aguri F1 en Karum Chandock reed kortstondig voor HRT en Team Lotus. Van de vijf heeft Ma Qing Hua het minste ervaring opgedaan in de Formule 1, de Chinees testte bij HRT en Caterham en betwistte verleden jaar enkele GP2-races.   

Lucas di Grassi bij de Spark-Renault SRT_01E
Lucas di Grassi bij de Spark-Renault SRT_01E
De overige drie rijders die zich aangemeld hebben zijn de Formule E-testrijder Lucas di Grassi, die verleden maandag nog een demonstratie gaf met de Spark Formule E in de straten van Las Vegas, IndyCar rijder Marco Andretti en Audi DTM piloot Adrien Tambay. De organisatie liet weten dat het in de volgende weken de namen van nog een tiental geïnteresseerde piloten zal vrijgeven.


Foto's: FIA Formule E & Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule E op donderdag 9 januari 2014.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons