van der Horst

Vijf minuten met Jorge Segers

Jörge Segers
Jörge Segers
Jorge Segers is een naam die bij velen in het Belgische autosportwereldje wel een belletje doet rinkelen. De Hasselaar begon destijds bij GLPK en maakte recent de overstap van WRT naar Phoenix Racing om er DTM race engineer te worden. Ook bij de diverse GT uitingen van het team uit Meuspath komt Segers in actie, zo ook dit weekend ter gelegenheid van de Blancpain Sprint Series te Nogaro, waar het team twee Audi’s inzet voor Marc Basseng, Alessandro Latif, Markus Winkelhock en Niki Mayr Melnhof.
  • De Swert Opticiens
Nogaro: De vrije trainingen in beeld gebracht
In de pitlane worden Phoenix en WRT dit weekend gescheiden door amper enkele pitboxen. Beide teams zijn trouwe vertegenwoordigers van Audi en treffen met Nogaro een omloop die de R8 LMS ultra op het lijf geschreven is. Tussen beide kampen heerst er dan ook ongetwijfeld een gezonde rivaliteit. “Het is inderdaad knokken tegen WRT. Ik ken het team uiteraard heel goed van vroeger en om hier nu tegen hen te strijden is speciaal. De onderlinge verschillen zijn volgens mij zeer klein. We pakken de zaken in grote mate op dezelfde manier aan, aan de top zijn de verschillen altijd klein. We zijn elkaar zeker waard en dat gaat onderling nog tot een mooie strijd leiden.”
 
Na afloop van de kwalificaties heeft WRT een streepje voor, met wagens #1 en #2 op respectievelijk P2 en P3, bij Phoenix moet men zich vooralsnog tevreden stellen met de vijfde en zevende plek. “Voorlopig is WRT wat in het voordeel, maar we doen er alles aan om dat morgen in de kwalificatierace om te buigen.”
 
Farfus en Rockenfeller: smaakmakers van het DTM-seizoen
Farfus en Rockenfeller: smaakmakers van het DTM-seizoen
Voor Segers ligt het zwaartepunt vanzelfsprekend weer bij het DTM-programma van Phoenix Racing, waar er dit seizoen een titel moet verdedigd worden met Mike Rockenfeller. “Er is weer wat veranderd aan de wagens tijdens de winter, hoewel de reglementen niet veel manoeuvreerruimte lieten. Er werd creatief geïnterpreteerd. Alles draait om downforce, het zijn gewoon vliegtuigen die wagens. Als titelverdediger gaat Audi weer sterk uit de hoek komen, we hebben een sterke pakket.”

Foto: Martijn Wouters, Hans Van Onsem & Vincent Wouters
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op zaterdag 19 april 2014.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons