van der Horst

Vijfde editie van InterClassics Brussels veelbelovend van start gegaan

InterClassics Brussels
InterClassics Brussels
Vrijdag opende de vijfde editie van InterClassics Brussels haar deuren en het belooft een topeditie te worden. Weer honderden klassieke en historische bolides staan klaar om bewonderd te worden door duizenden bezoekers. Op vrijdag, de openingsdag, was het al gezellig druk in de hallen en het ziet er naar uit dat er nog meer mensen dan de vorige jaren hun weg zullen vinden naar de Brussels Expo.
  • VR Racing
InterClassics Brussels 2019 - ‘Great Italian Designers’
InterClassics Brussels 2019 - ‘Great Italian Designers’
Er zijn twee themapaviljoenen dit jaar, een eerste gewijd aan de ‘Great Italian Designers’ en een tweede dat de honderdste verjaardag van Bentley in de spotlights zet. Onder de ‘Great Italian Designers’ rekent men namen als Pininfarina, Bertone, Zagato, Touring en Ghia en zij worden vertegenwoordigd door een vijftiental klassiekers waaronder de Lamborghini Miura en de Ferrari 500 Superfast.

InterClassics Brussels 2019 - ‘Bentley Centenary’
InterClassics Brussels 2019 - ‘Bentley Centenary’
Een zelfde aantal wagens brengt hulde aan de honderdjarige geschiedenis van Bentley. In samenwerking met Bentley Belgium en Bentley Heritage UK haalden de organisatoren enkele topmodellen zoals de Bentley 3 litre Harrison 2 seater, de Bowler alsook de Speed 8 winnaar van de 24 Heures du Mans in 2003, naar Brussel.  


InterClassics Brussels 2019 - F1 exihibition
InterClassics Brussels 2019 - F1 exihibition
Naast iconische namen zoals Ferrari, Lamborghini, De Tomaso, Porsche, Maserati of Lotus zijn ook de grote constructeurs en minder gekende merken vertegenwoordigd met hun meest prestigieuze modellen. Ook de autosportfans komen aan hun trekken, er staan immers verschillende racewagens geëxposeerd. Daarbij ondermeer een Corvette GTP, Ferrari Daytona, Ferrari 512 BB, Gillet Vertigo, Porsche 935 en Porsche Supercup. Ook drie klassieke formule 1 bolides wachten de bezoekers op, een Jaguar, een Footwork Arrows en een BMW.

InterClassics Brussels 2019
InterClassics Brussels 2019
InterClassics Brussels is nog te bezichtigen op zaterdag 16 en zondag 17 november 2019 in paleis 5, 6, 7 en 9 van Brussels Expo. Dagkassa prijs volwassenen € 17,50. Kinderen tot 12 jaar gratis. Meer informatie over de beurs is te vinden op de website www.interclassics.be.

Foto's: Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Varia op vrijdag 15 november 2019.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons