van der Horst

Vijfde plaats voor Van Langendonck en Eyckmans in Adria

WSK Open Cup
WSK Open Cup
De tweede en laatste afspraak van de WSK Open Cup draaide uit op een succes voor de Belgen. Onze landgenoten Dries Van Langendonck wist in de 60 Mini klasse een knappe vijfde plaats uit de brand te slepen terwijl ook Ean Eyckmans in de OK-Junioren als vijfde onder het zwart-wit geblokt kwam. De titels gingen naar Palomba (KZ), Taponen (OK), Egozi (OKJ) en Schaufler (60 Mini)
Lando Norris
Lando Norris
De vrije trainingen op donderdag genoten iets meer belangstelling dan gewoonlijk want Lando Norris kwam zich in Adria nog eens meten met de snelsten in de kartsport. De McLaren F1 rijder lanceerde vorige week zijn eigen lijn; LN Racing Kart en toonde zich dan ook meteen op het Italiaanse asfalt. Dat deed de Britt met zijn voormalig kartteam, RFM. Ricky Flynn Motorsport was meteen ook het eerste team dat bevestigde om vanaf volgend jaar met LN Racing Kart in zee te gaan. 

In de 60 Mini klasse is de titel voor Niklas Schaufler. De in BWT kleuren getooide Oostenrijker had aan een tweede plaats genoeg om zich van de titel te verzekeren. Tweede in de eindstrijd werd Jindrich Pesl die zich tevreden moest stellen met P3 in de finale. De winst was daar weggelegd voor David Cosma-Cristofor. Onze landgenoot Dries Van Langendonck reed naar een mooie vijfde plaats. Een prima opsteker voor de Limburger die de overstap naar het Italiaanse Parolin goed verteerd lijkt te hebben!

In de OK-J hadden we met Ean Eyckmans opnieuw een Belg vooraan in de strijd. De enige trouwens, want Douwe Dedecker en  Lenn Nijs kozen ervoor om de laatste wedstrijd van het Duitse kampioenschap in Ampfing af te werken. Maar Eyckmans hield de eer hoog want in een ijzersterke finale klom hij van buiten de top tien op naar een vijfde plaats! Zege in de finale was er voor Freddie Slater. De titel gaat naar Luis James Egozi, Ean Eyckmans besluit de WSK Open Cup als achtste.

Tuuka Taponen is de nieuwe kampioen in de OK klasse. De Fin had aan een derde plaats genoeg om kampioen te worden. De finale, die ontsierd werd door een zware crash met drie rijders die voor medische controle naar het ziekenhuis moesten, werd gewonnen door Tymoteusz Kucharczyk. Het brengt de Pool de tweede plaats op in het kampioenschap, Arvid Lindblad werd derde.

In de KZ2 schakelklasse is de titel voor Giusepe Palomba. De Italiaan domineerde de slotmanche in Adria en pakte de winst in de finale, waarmee hij ook de titel binnenhaalde. Adrien Renaudin en Jeremy Iglesias werden tweede en derde.

Foto's; WSK Karting



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op maandag 4 oktober 2021.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons